#image_title
Këshilla të dobishme

E aplikoj në të çara në vend të thonjve. Veshja e errët dhe myku hiqen menjëherë

7views

Cila është më e mira për pastrimin e çarjeve? Disa produkte mund të jenë shpëtimtare në pastrimin e shtëpisë, edhe nëse nuk përdoren në përputhje me qëllimin e tyre të synuar. Një produkt kozmetik do të heqë qafe katranin e shëmtuar.

Foto: shutterstock/AliaksaB

Dyshemetë me pllaka janë një zgjedhje popullore dhe e qëndrueshme për pronarët e shtëpive që duan një pamje të hijshme dhe moderne. Sidoqoftë, me kalimin e kohës, papastërtia mund të vendoset në hapësirën midis pllakave, gjë që çon në shfaqjen e njollave të shëmtuara dhe madje edhe mykun e dëmshëm. Për fat të mirë, ekziston një mënyrë e zgjuar për të pastruar fino deri në një shkëlqim.

Si të pastroni fino nga papastërtitë? Merrni një produkt nga kabineti i banjës

Gjatë pastrimit të shtëpisë, vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet qosheve, çarjeve dhe vendeve të vështira për t’u arritur. Një vend i tillë shpesh i anashkaluar është e çara. Pikërisht këtu grumbullohen papastërtitë dhe mikroorganizmat, të cilët janë një terren ideal për mbarështimin e mykut dhe kërpudhave. Mund të përdorim edhe alternativa kozmetike që janë të shtrira në raft për të pastruar fino. Ajo është një prej tyre heqes manikyri.

1. Thjesht përzieni disa lugë pastrues manikyri me ujë të ngrohtë.
2. Lëreni përzierjen në papastërti për afërsisht 10 minuta.
3. Më pas fërkojeni mirë me furçë dhe hiqeni me një leckë të lagur.

Si të pastroni fino shumë të ndotur? Dyshemeja do të shkëlqejë dhe do të ketë erë të freskët

Një mënyrë tjetër për të pastruar në mënyrë efektive fino të ndotur është përgatitja tretësirë, nga shpëlarja e gojës. Ky produkt do të funksionojë mirë për pastrimin dhe dezinfektimin e dyshemesë për shkak të vetive të tij të forta antibakteriale. Do të ndihmojë në vrasjen e baktereve dhe mikrobeve në dysheme, duke i lënë ato të freskëta dhe të pastra. Megjithatë, vini re se kjo zgjidhje pastrimi nuk duhet të përdoret në dysheme druri, pasi përmbajtja e alkoolit në gargarë mund të dëmtojë përfundimin.

1. Përzieni 100 ml gargarë dhe të njëjtën sasi uji.
2. Aplikojeni në përbërjen e nyjeve dhe lëreni për rreth 1 orë.
3. Hiqeni me një sfungjer të butë.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Merrni lëkurën e kastravecit dhe përzieni me kripë. Pas 10 minutash do të fërkoni sytë me habi

E vendosim në mikrovalë. Pas disa minutash, ju do të hiqni të gjitha papastërtitë pa fërkim