Këshilla të dobishme

E derdh në çorape dhe i fus në këpucët e mia. Edhe aromat jashtëzakonisht të pakëndshme do të zhduken

6views

Era e këpucëve është një problem i pakëndshëm që nuk mund të zgjidhet gjithmonë në mënyrë tradicionale. Në rastin e disa këpucëve, larja e tyre në makinë larëse thjesht mund t’i shkatërrojë ato. Prandaj, në situata të tilla, ia vlen të përdorni mjete juridike të provuara në shtëpi.

Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Era e pakëndshme që buron nga këpucët është një problem i zakonshëm që nuk lidhet gjithmonë me higjienën e pamjaftueshme të këmbëve. Ndonjëherë duhet vetëm pak nxehtësi dhe djersë, për shembull në palestër, dhe ne duhet të përballemi me të. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kujdeseni jo vetëm për pjesën e jashtme të këpucës, por edhe për pjesën e brendshme të saj. Megjithatë, ndonjëherë mund të jetë problematike pastrimi. Nëse nuk arrini për truket efektive, të bëra vetë.

Si të rifreskoni këpucët brenda duke përdorur një produkt shtëpiak? Shikoni në dollapin e kuzhinës

Në dyqane do të gjeni shumë produkte të specializuara për largimin e aromave të pakëndshme nga këpucët. Megjithatë, ato mund të jenë mjaft të shtrenjta dhe rezultatet nuk janë gjithmonë të kënaqshme. Një zgjidhje shumë më e mirë është të përdorni gjithçka që keni në dorë, për shembull, soda e bukës, e cila thith në mënyrë efektive aromat. Hidhni 1 lugë gjelle nga produkti në këpucë, lëreni për disa orë dhe më pas thajini thjesht. Ata do të shërbejnë mirë edhe qeset e çajit, të cilat funksionojnë në mënyrë të ngjashme. Vendosni 3-4 copa në to gjatë natës dhe hidhini në mëngjes. Kjo do të heqë qafe aromat e pakëndshme dhe lagështinë e mundshme.

Qeset e çajit janë gjithashtu të mira për largimin e aromave të pakëndshme nga këpucët.
Foto: arkiv privat

Çfarë të bëni me këpucët e djersitura? Një truk i thjeshtë do ta zgjidhë problemin në një kohë të shkurtër

Ndonjëherë aroma është aq e fortë sa soda e bukës nuk mund ta përballojë vetëm atë. Në këtë rast, është mirë të forcohet efekti i saj spërkat për fëmijë dhe pluhur për pjekje. Përziejini të tre përbërësit, hidhini në çorape dhe vendosini në këpucë. Prisni të paktën disa orë, mundësisht gjatë natës. Edhe këpucët tepër të djersitura do të rifitojnë freskinë e tyre.

Si të hiqni erën nga këpucët? Vendosini atje për natën

Ekziston një mënyrë edhe më e thjeshtë, por që kërkon më shumë kohë vendosni këpucët në një qese hermetike dhe më pas vendosini në frigorifer gjatë natës. Dhe kjo është e gjitha. Në mëngjes nuk do të ketë asnjë gjurmë të erës së pakëndshme.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Shpërndani disa pika në ujë dhe fshini me to një tavolinë druri. Kjo do të heqë qafe papastërtitë dhe mykun

Aty ku uthulla dështon, hyjnë erëzat popullore. Jo sode! Harrojeni erën nga lavatriçe