Këshilla të dobishme

E keni larë çelësin e makinës? Përdoreni këtë truk për një qindarkë! Kjo do t’ju shpëtojë nga zëvendësimi i shtrenjtë

9views

Çelësat janë larë në lavatriçe? Po një portofol me para apo një shami? Ndonjëherë gjatë larjes, mes rrobave gjenden objekte që nuk do të donim të ishim aty. Si e trajtoni atë? Ka disa truke për këtë, falë të cilave nuk duhet të paguani shumë.

Klveshët e larë në lavatriçe? Po një portofol me para apo një shami?
Foto: arkiv privat

Para fillimit të larjes, është shumë e rëndësishme të kontrolloni me kujdes xhepat dhe të gjitha ndarjet në të cilat mund të ketë diçka. Artikujt e padëshiruar si kuletat, çelësat, monedhat ose shamitë shpesh lahen aksidentalisht së bashku me rrobat tona.. Si të merreni me të kur ndodh? Ne kemi disa këshilla të vlefshme për ju.

Si të thani çelësin e makinës? Ia vlen të përdorësh këtë truk

Kur vini re gjatë varjes së rrobave se çelësat e makinës tuaj janë në kazan përveç rrobave tuaja, mund të ndërmerrni disa hapa për t’i ruajtur ato. Një nga më të njohurit është ai që përdor oriz. Thith lagështinë, gjë që ndihmon në tharjen e pjesës elektronike brenda çelësit.

Lërini çelësat në oriz për të paktën 24 orë që të thithin lagështinë. Pas kësaj kohe, kontrolloni që çelësat të funksionojnë siç duhet. Megjithatë, mbani në mend se kjo metodë nuk garanton rivendosjen e plotë të funksioneve të çelësit elektronik dhe në rast dëmtimi të përhershëm, pajisja mund të ketë nevojë të riparohet ose zëvendësohet.

Si të thahen paratë dhe dokumentet e pastruara? Çfarë duhet të bëni nëse gjeni një portofol në lavatriçe

Nëse jemi të pakujdesshëm, një portofol plot me para, karta krediti apo dokumente mund të përfundojë në kazanin e lavatriçes tonë. Çfarë duhet bërë atëherë? Këtu është një listë e dobishme hapash:

  1. Ndaloni menjëherë makinën larëse. Nëse vëreni se portofoli juaj dhe përmbajtja e tij janë duke u larë, ndaloni ciklin duke shtypur butonin e pauzës ose duke fikur lavatriçen me çelësin e energjisë. Nëse kjo nuk ju ndihmon, është mirë të shikoni manualin e përdorimit të pajisjes, ku do të gjeni informacione se si ta hapni atë në rast urgjence.
  2. Zgjidhni portofolin tuaj. Hiqeni me kujdes portofolin nga lavatriçe dhe vendoseni përmbajtjen e tij që të thahet.
  3. Thajeni përmbajtjen. Thajini butësisht paratë, kartat dhe dokumentet me një peshqir. Kini kujdes që të mos shkatërroni dokumentet e letrës ose të mos dëmtoni kartat plastike. Vendoseni përmbajtjen e portofolit në një sipërfaqe të pastër dhe të thatë, si p.sh. një peshqir ose peshqir kuzhine, dhe lëreni të thahet natyrshëm. Sigurohuni që portofoli të jetë i hapur për të lehtësuar qarkullimin e ajrit.
  4. Kontrolloni statusin e përmbajtjes. Pas tharjes së plotë, kontrolloni gjendjen e parave, kartave dhe dokumenteve. Nëse diçka është dëmtuar përgjithmonë, do t’ju duhet ta zëvendësoni me një të re. Për shembull, ju mund të shkëmbeni para të dëmtuara në çdo degë të Bankës Kombëtare të Sllovakisë.
    Kini kujdes me kartat. Nëse kartat tuaja të pagesës ose identifikimit janë përmbytur, kontaktoni bankën ose institucionin përkatësnë mënyrë që të merrni karta të reja dhe në këtë mënyrë të shmangni problemet e mundshme me përdorimin e tyre.
Nëse jemi të pakujdesshëm, një portofol plot me para, karta krediti ose dokumente mund të përfundojë në kazanin e lavatriçes tonë
Foto: arkiv privat

Lavanderi i zi i larë me një pecetë letre? Ne e dimë se si ta zgjidhim këtë problem

Kur gjeni një leckë që ka lënë garzë të bardhë në kazanin e makinës larëse, ka disa hapa për ta hequr atë nga rrobat dhe për të pastruar makinën larëse. Hiqni rrobat nga lavatriçe dhe vendosini në një sipërfaqe të sheshtë. Më pas përdorni një rul rrobash ose një leckë të lagur për të hequr çdo garzë të dukshme nga pëlhura. Ju gjithashtu mund të përdorni shirit ngjitës për të hequr një pjesë të garzës nga sipërfaqja e pëlhurave.

Më pas inspektoni me kujdes pjesën e brendshme të kazanit të makinës larëse për t’u siguruar që i keni hequr të gjitha pjesët e rrobave. Mos harroni të kontrolloni gjithashtu filtrin dhe copë litari. Pas kryerjes së këtyre hapave, mund ta ndizni përsëri makinën larëse, duke vendosur, për shembull, një kosh tjetër brenda për të kapur papastërtitë gjatë të njëjtit larje.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Makina larëse nuk do të lajë njollat ​​në rrobat tuaja? Një gjë mund t’ju ndihmojë

Bashkoj qepen me sheqerin dhe me pas ndodh magjia. Unë do ta realizoj patentën para Krishtlindjeve