Këshilla të dobishme

E vendosim në mikrovalë. Pas disa minutash, ju do të hiqni të gjitha papastërtitë pa fërkim

5views

Pastrimi i furrës me mikrovalë është një detyrë mjaft e vështirë, por e nevojshme. Në fund të fundit, të gjitha pajisjet që vijnë në kontakt me ushqimin duhet të mbahen të freskëta dhe të pastra për hir të shëndetit tonë. Një furrë me mikrovalë përshpejton përgatitjen e ushqimit, por me kalimin e kohës yndyrat vendosen në muret e saj dhe disa mbetje mund të mbeten në fund. Si ta pastroni shpejt pajisjen? Ka një mënyrë të lehtë për ta bërë këtë.

Pastrimi i një furrë me mikrovalë mund të zgjasë fjalë për fjalë disa minuta. Thjesht përdorni trukun për të hequr shpejt papastërtitë.
Foto: shutterstock/goffkein.pro

Furra e parë me mikrovalë u krijua në vitin 1946 dhe shpikësi i saj konsiderohet të jetë Percy Lebaron Spencer, një inxhinier dhe shpikës amerikan. Sot, shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë jetën e tyre të përditshme pa e përdorur atë. Kjo pajisje lejon që ushqimi të ngrohet shpejt. Megjithatë, furra me mikrovalë, si të gjitha pajisjet që bien në kontakt me ushqimin, duhet pastruar rregullisht. Si ta bëni atë shpejt dhe me efikasitet? Ne do t’ju këshillojmë.

Furra me mikrovalë – si ta përdorni në mënyrë të sigurt?

Furra me mikrovalë është një pajisje kuzhine shumë e njohur. Përdoret për të ngrohur ushqimin që vendoset në të dhe i ekspozuar ndaj mikrovalëve. Në të mund të përgatiten shumë ëmbëlsira dhe pjata të shijshme, për shembull bollgur ose omëletë. Megjithatë, është e rëndësishme të përdorni enët speciale për mikrovalë që nuk do të ndikojnë në ushqim dhe nuk do të shkrihen kur nxehen. Është ideale nëse janë qelqi ose qeramike.

Çdo gjë që ju pëlqen të gatuani ose në mikrovalë duhet pastroni rregullisht për të parandaluar njollat. Me kalimin e kohës, njollat ​​bëhen më të vështira për t’u hequr dhe pjesa e brendshme e furrës me mikrovalë fillon të ketë erë të pakëndshme. Në të njëjtën kohë, nuk rekomandohet të pastroni fort pjesën e brendshme të pajisjes për ta bërë atë të sigurt për përdorim të mëvonshëm. Kushdo që pyet se si të heqë papastërtitë, mund të marrë frymë lehtësuese. Metoda është shumë e thjeshtë dhe përdor një produkt që gjendet pothuajse në çdo kuzhinë.

Furra me mikrovalë – si ta pastroni shpejt?

Pastrimi i furrës me mikrovalë do të jetë më i lehtë nëse përdorni limon për të zbutur papastërtitë.
Foto: shutterstock/Marian Weyo

Ekziston një metodë shtëpiake që ju lejon të hiqni në mënyrë të sigurt edhe njollat ​​kokëforta nga një furrë me mikrovalë. Përdorni vetëm limonpër të hequr shtresën e yndyrës së vjetër dhe mbetjeve ushqimore.

Hidhni ujë në një enë dhe shtoni lëng limoni ose limonin e prisni në feta dhe i hidhni në ujë. Vendoseni tasin me limon në mikrovalë dhe ndizni për 5 minuta. Pas kësaj kohe, avulli do të zbusë papastërtitë, duke e bërë më të lehtë heqjen e tij. Thjesht përdorni një leckë të zakonshme dhe pajisja do të jetë e pastër dhe me shkëlqim.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Shtoni në ujë dhe ngroheni në mikrovalë. Nuk do të mund të ndaloni së admiruari

Merrni lëkurën e kastravecit dhe përzieni me kripë. Pas 10 minutash do të fërkoni sytë me habi