Këshilla të dobishme

Gabimi kryesor që ndoshta bëni kur lani çarçafët

8views

Është fakt se ndërrimi i shpeshtë i çarçafëve është një rregull bazë për një gjumë të rehatshëm, të pastër dhe të qetë. Ekspertët thonë se më së shumti që duhet të përdorim të njëjtat çarçafë janë 2 javë, ndërsa idealja është t’i ndërrojmë çdo javë.

Por ka disa gabime që i bëjmë shpesh gjatë procesit të pastrimit të çarçafëve.

Shikoni një bazë:

Lani me peshqir

Më mirë të vendosni rondele të veçanta për çarçafët dhe peshqirët, në mënyrë që – nëse keni tharëse – të mos thahen së bashku. Arsyeja është se çarçafët thahen shumë më shpejt se peshqirët dhe siç e përmendëm më lart nuk dëshironi që ato të qëndrojnë më gjatë se sa duhet në tharëse sepse pëlhura e tyre shkatërrohet gradualisht.

Mund të duket sikur shkojnë bashkë në larje, por në realitet duhet ta shmangni!

baby.gr