Këshilla të dobishme

Gjetjet tronditëse: Pse ndalimi i shezlongëve mund të shpëtojë jetë

8views

Faktet e frikshme për kancerin e lëkurës, vitaminën D dhe propozimin për ndalimin e shezlongut.

Dielli është miku ynë. Ai dëshiron të mirën tonë. Me sa duket, nuk duam të mirën tonë, kur nuk kemi moderim, sepse duam vetëm ‘rrezitje perfekte’. Së pari, nuk ekziston diçka e tillë si ‘perfekte’ dhe së dyti jemi në rrezik të rrisim shanset për të zhvilluar kancer të lëkurës.

Në fund të fundit, Hipokrati ishte i pari që besoi se ndryshimi i stinëve kishte një lidhje të drejtpërdrejtë me shëndetin dhe se ‘çelësi’ i mirëqenies është se sa rreze dielli merrni çdo ditë.

Në vitin 2022, një studim i publikuar pak ditë më parë në British Journal of Dermatology arriti në përfundimin se ndalimi i shezlloneve në plazhe mund të jetë një mënyrë për të shpëtuar jetë. Rastësisht, ato tashmë janë ndaluar në Australi, ndërsa në Britaninë e Madhe 2300 njerëz vdesin çdo vit nga melanoma. A ndjeni një ankth – qoftë edhe një frikë? Qetësohu. Nuk ka nevojë për tension. Nëse nuk merremi me thelbin e çështjes. Ku është kanceri i lëkurës?

Maji njihet (në komunitetin shkencor) si DerMay, pasi është muaji i ndërgjegjësimit dhe parandalimit të kancerit të lëkurës. Për këtë arsye, Revista kontaktoi me presidentin e Shoqatës Helenike të Dermatologjisë dhe Venerologjisë, doktorin e shquar të Universitetit të Athinës, Dr. Joani Barkis

Burimi: news247.gr