Këshilla të dobishme

Gjithçka që bëni dhe rrobat tuaja shkatërrohen gjatë larjes

7views

Ju mund të mendoni se po bëni gjithçka siç duhet, por askush nuk është i pagabueshëm. Të gjithë bëjmë gabimet tona të vogla kur bëhet fjalë për punët e shtëpisë. Dhe duke qenë se është e pamundur të dish gjithçka, ne jemi këtu për t’ju treguar se cilat janë 3 gabimet më të mëdha që bëni dhe prishni rrobat gjatë larjes.

Makina larëse na ka liruar duart pasi na lan rrobat pa ndërhyrjen tonë. Nga ana tjetër kërkon edhe pak vëmendje sepse mund të na prishë veshjet e preferuara nëse nuk tregohemi të kujdesshëm.

Xhepa

Ju nuk kontrolloni xhepat përpara se të vendosni pantallonat ose këmisha në lavatriçe dhe përfundoni me xhepa dhe rroba plot me copa të vogla letre. Sigurohuni që të bëni gjithmonë një kontroll përpara se të vendosni ndonjë veshje me xhepa në lavatriçe.

zinxhir

Çdo zinxhir duhet të jetë i mbyllur. Përndryshe mund të “kapet” në ndonjë veshje delikate dhe ta dëmtojë atë. Zinxhirët kanë nevojë për shumë vëmendje.

Butonat

Ndryshe nga zinxhirët, butonat duhet të jenë gjithmonë të zbërthyer. Përndryshe ata mund të kapen në një veshje tjetër dhe ju do t’i kërkoni në vaskën e rrobave.

Rroba te reja

Ju kurrë nuk i provoni rrobat tuaja të reja përpara se t’i vendosni në lavatriçe me ato të vjetrat. Është shumë e rëndësishme të lagni një veshje të re dhe ta vendosni pranë një lecke të bardhë për të parë nëse do të lahet. Nëse ngjyra zbehet, lajeni vetë derisa të mos dalë më ngjyrë dhe mund ta vendosni normalisht në lavatriçe.

spirossoulis.com