Këshilla të dobishme

Gruaja çeke tregoi pse derdh sodë buke në cep të çdo dhome

15views

Insektet e bezdisshme janë një problem vjetor. Sigurisht, intensiteti rritet në pranverë, verë dhe vjeshtë. Nëse nuk dëshironi të përdorni mjete kimike kundër insekteve në dhomë, mund të provoni një opsion më natyral.

Soda e bukës është një ndihmës shumëfunksional. Përdoret jo vetëm në pjekje, por edhe si pastrues që shkatërron yndyrat dhe mykun kokëfortë dhe si agjent kundër dëmtuesve dhe milingonave.

Soda e bukës në shtëpi

Soda e bukës largon milingonat me erën e saj, kështu që thjesht spërkateni në qoshet e dhomës ose aty ku milingonat janë më të zakonshmet. Hidhni një sasi të vogël direkt në dysheme ose provoni ta vendosni në një enë më të ulët. Përndryshe, ju gjithashtu mund ta spërkatni atë drejt dritares ose përgjatë dritares, ku milingonat hyjnë në shtëpinë tuaj.

Nëse përdorni sodë buke, është e rëndësishme ta ndryshoni atë çdo ditë. Soda gradualisht thahet dhe ju duhet të zëvendësoni të vjetrën me një të re.

Nëse tashmë keni milingona në shtëpinë tuaj, soda e bukës nuk do t’ju ndihmojë t’i zhdukni ato. Siç u përmend më lart, ai ka vetëm një efekt refuzues. Megjithatë, nëse ata konsumojnë përzierjen, ata do të vriten. Kështu mund të përgatisni një përzierje me sodë buke dhe sheqer pluhur që milingonat do ta gëlltisin.

Sodë buke në kopsht

Nëse keni një numër të vogël milingonash në kopshtin tuaj që nuk ju shqetësojnë, nuk keni nevojë të përpiqeni t’i vrisni menjëherë. Ata ajrosin tokën, hanë insekte të dëmshme dhe ndihmojnë në dekompozimin e materialit organik. Megjithatë, nëse numri i tyre tejkalon kufirin e tolerueshëm ose nëse shfaqen druri, të kuqe ose milingona fluturuese, duhet të veproni. Këto milingona mund të shkaktojnë kafshime të pakëndshme. Nëse gjeni një kodër milingonash në kopsht, spërkateni me një sasi të madhe sode buke. Pas aplikimit të sodës së bukës, mund të provoni të spërkatni edhe milingonën me uthull të bardhë, e cila do të krijojë një reaksion shkumë që do të ndihmojë në heqjen më të shpejtë të milingonës.

Nëse jeni të shqetësuar nga kërmijtë dhe kërmijtë, mund të përdorni edhe efektet e sodës së bukës këtu. Nëse nuk keni një kopsht shumë të madh, mund ta vendosni sodën pranë gardhit për të parandaluar që vizitorët e paftuar të vijnë tek ju.