Këshilla të dobishme

“Harry Potter” e solli atë në majë. Më pas ai për pak ra në fund

15views

Tom Felton njihet si Draco Malfoy nga adaptimi filmik i “Harry Potter”. Pas përfundimit të serialit, ylli filloi karrierën e saj në Hollywood. Jo të gjithë e dinë se në të njëjtën kohë një dramë e madhe po ndodhte në jetën e tij. Po të mos ishte ndërhyrja e të dashurve të tij, aktori do të ishte bërë i varur nga alkooli.

Foto: Agjencia e fotografive shutterstock/Featureflash

Për mijëra shikues, Tom Felton do të lidhet përgjithmonë me personazhin e Draco Malfoy, kundërshtarit më të madh të Harry Potter në serinë e filmave për magjistarët nga Hogwarts. Pak kohë më parë, aktori shkroi të gjitha kujtimet e tij nga xhirimet e produksionit kult dhe i publikoi në formën e një libri të quajtur “Përtej shkopit”. Është plot me anekdota, por edhe një histori e errët për luftën me varësinë.

Tom Felton luftoi me alkoolizmin. “Pirja po bëhet zakon”

Tom Felton fitoi famë dhe njohje që në moshë të re, gjë që e çoi shpejt në rrugën e gabuar dhe filloi të eksperimentonte me stimulues të ndryshëm. Autobiografia nuk përpiqet të zbardhë asgjë. Ne te kunderten. Ai pranoi se si fëmijë ishte kapur duke vjedhur një DVD filmi për të rritur. Përveç kësaj ai përdorte drogëgjë që e futi herë pas here në telashe me policinë. Megjithatë, drama më e madhe në jetën e tij ndodhi menjëherë pas përfundimit të regjistrimeve për “Harry Potter”. Pas kësaj, Tom Felton vendosi të vazhdojë karrierën e tij të aktrimit. Në fillim ai ishte mjaft mirë.

Ai jetoi në Los Angeles dhe mori pjesë në projekte të tjera deri alkooli nuk e kontrollonte plotësisht jetën e tij. Mbrëmjet i kalonte nëpër lokale, pa e kuptuar se kishte një problem.

“Unë kalova nga dikush që nuk ishte veçanërisht i interesuar për alkoolin në pirjen e rregullt të disa pincave para perëndimit të diellit, një gotë uiski në secilën prej tyre. Pirja bëhet zakon edhe në momentet më të mira. Kur pi për t’i shpëtuar realitetit, bëhet më e lehtë dhe më e lehtë.”

– citon një fragment nga “Entertainment Weekly”.

Tom Felton përshkroi luftën e tij me varësinë. “Unë kisha nevojë për ndihmë”

Procesi i transformimit u shkaktua nga një intrigë e shpikur nga miqtë e tij dhe e dërgoi atë në rehabilitim. Edhe pse në fillim ylli e mohoi fuqishëm sëmundjen dhe nuk donte të kurohej, me kalimin e kohës terapia solli rezultatet e pritura dhe aktori arriti të dilte në rrugën e duhur dhe ta kapërcejë betejën me varësinë.

“Mund të them sinqerisht se ishte një nga vendimet më të vështira që më është dashur të marr ndonjëherë. Por thjesht të isha në gjendje t’i pranoja vetes se kisha nevojë për ndihmë dhe do të bëja diçka për këtë ishte një moment i rëndësishëm”.

– përshkruar në libër.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Kuiz – Ju i njihni nga ‘Harry Potter’. A e dini se në cilat produksione të tjera kanë luajtur?

Kate Middleton është e shqetësuar për djalin e saj. William dëshiron ta dërgojë Xhorxhin në shkollë me konvikt: “Ajo dhe William kanë debatuar për këtë për vite me radhë…”