Këshilla të dobishme

Heqja e gurëve – metoda të vjetra dhe të reja

9views

Heqja e gurëve të dhëmbëve është një shërbim i disponueshëm në çdo zyrë dentare. Dallimi i vetëm, përveç çmimit, mund të jetë në zgjedhjen e metodës që do të përdoret në shkallëzim.

Zyrat dentare ofrojnë metoda të ndryshme për të hequr qafe gurët. Metoda tradicionale përfshin heqjen manuale duke përdorur një shkallëzues të mprehtë (daltë, çekiç, skedar).

Aktualisht përdoret edhe për depozitime më të mëdha guri dhe në zyra pa pajisje moderne. Kjo teknikë është shumë e pasaktë dhe kërkon shumë punë.

Një metodë tjetër mekanike përdor një stërvitje speciale për të hequr gurin nga dhëmbi. Kjo ndodh për shkak të dridhjeve me frekuencë të lartë. Edhe kjo teknikë po braktiset.

Teknikat moderne përfshijnë heqjen e gurëve:

– tingull (furçë dhëmbësh me zë, vaditës oral)

– ultratinguj (dridhje tejzanor)

– lazer

– kimike.

Metoda lazer doli të ishte një përparim në luftën kundër depozitave të gurit. Përdoret një lazer kokrra të kuqe-erbium, i cili pastron dhëmbët duke përdorur impulse. Kjo teknikë është shumë e saktë, pa dhimbje dhe e shpejtë. Një heqje e tillë e gurëve mund të bëhet edhe në shtëpi.

Një zgjidhje 30% perhidroli përdoret për heqjen kimike. E lënë në depozita, ajo shpërndan shkallën dhe më pas lahet me një rrjedhë uji nën presion.

Pas shkallëzimit, mund të përdoret pastrimi me rërë, lustrimi dhe llakimi për rezultate më të mira.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.