Këshilla të dobishme

Hidhni një qese plastike në larje. Punon si tharëse

10views

Tharësi është një ndihmës i shkëlqyeshëm që eliminon hekurosjen e gjatë, pompimin e tepërt të tharëses dhe rritjen e lagështisë në brendësi. Të brendshmet pas tharjes janë me gëzof bukur. Megjithatë, tharësja mund të bëjë edhe një gjë tjetër që mund ta bëni me një makinë larëse të zakonshme nëse vendosni një qese plastike ose qese në të.

Rroba më të pastra me një çantë

Provoni të lani rrobat me një qese plastike dhe shikoni rezultate të shkëlqyera. Lavanderia juaj do të jetë shumë më e pastër sepse qesja plastike tërheq dhe bllokon garzën. Ai gjithashtu kap flokët dhe garzat që zakonisht ngjiten në pëlhura gjatë larjes dhe mund të hiqen vetëm në tharëse duke përdorur topat në kazan.

Kapja e garzës, flokëve dhe garzave do të mbrojë rrobat e pastra dhe zorrën e kullimit nga bllokimi.

Larje më e lirë falë çantës

Sapo çanta fillon të rrotullohet në mes të grumbullit të rrobave, ajo fillon t’i shpërndajë ato në mënyrë të barabartë brenda kazanit. Falë kësaj, larja është më efikase, edhe kur përdorni një sasi më të vogël detergjenti. Megjithatë, gjithmonë sigurohuni që të vendosni një sasi të mjaftueshme rrobash të ndotura në kazan. Është gabim të lani shumë dhe të vendosni vetëm disa rroba në kazan. Shtrydhja e pabarabartë madje mund të dëmtojë makinën larëse.

Pastroni rrobat në një makinë larëse të pastër

Nëse dëshironi të keni rroba të lara mirë, duhet të kujdeseni për lavatriçen tuaj. Së pari, zbuloni nëse keni ujë të fortë apo të butë në shtëpi. Rregulloni dozën e pluhurit larës në përputhje me rrethanat. Pas kësaj, duhet të pastroni rregullisht lavatriçen me një produkt të destinuar për pastrimin e makinave larëse.

Disa makina larëse kanë programin e tyre të vetëpastrimit. Herë pas here, aktivizoni programin e larjes në temperaturën më të lartë. Kontrolloni dhe pastroni filtrin e makinës larëse, duke mbajtur parasysh për sende të vogla në xhepat e veshjeve që mund të ngecin nën kazan gjatë larjes. Pastroni rregullisht pjesën e brendshme të derës së makinës larëse, vulën e makinës larëse dhe sirtarin për detergjentin dhe zbutësin e rrobave.

Lëreni gjithmonë makinën larëse hapur pas larjes, pasi një mjedis i lagësht dhe i ngrohtë çon në përhapjen e baktereve që shkaktojnë erëra brenda makinës larëse.