Këshilla të dobishme

Ja çfarë ndodh nëse vendosni kripë në cepat e shtëpisë. Ajo shpëton familjet

16views

Në botën e sotme me ritme të shpejta, lufta e vazhdueshme për të gjetur zgjidhje të thjeshta dhe efektive për problemet tona të përbashkëta po bëhet gjithnjë e më e vështirë. Në këtë drejtim, mund të habisë shumë që diçka aq e zakonshme dhe e disponueshme si kripa mund të luajë një rol të rëndësishëm në përmirësimin e atmosferës në shtëpitë tona. Po, edhe kripa e zakonshme e tryezës mund të bëhet mjet për një jetë më të shëndetshme dhe më harmonike.

Magjia e elementeve natyrore dhe fuqia e kripës

Nuk është sekret që mjedisi ku jetojmë ka një ndikim të drejtpërdrejtë në disponimin, energjinë dhe mirëqenien tonë të përgjithshme. Shumë prej nesh luftojnë me ndjenjat e energjisë negative dhe çekuilibrit emocional në shtëpitë tona. Për fat të mirë, ekziston një mënyrë e thjeshtë por efektive për t’u marrë me këto probleme – pastrimi i hapësirës duke përdorur elementë natyralë që ndoshta i keni tashmë në shtëpinë tuaj.

Si ta përdorni fuqinë e natyrës në avantazhin tuaj?

Nëse po përpiqeni të largoni energjinë negative në shtëpinë tuaj, natyra ofron dy ndihmës bazë – gurët dhe kripën. Gurët e pastër si kuarci, ametisti ose citrina kanë aftësinë të thithin energji negative dhe në vend të kësaj të lëshojnë frekuenca vibruese pozitive. Thjesht merrni ato dhe vendosini në vende strategjike në shtëpinë tuaj. Për ata që preferojnë zgjidhje edhe më të thjeshta, kripa e zakonshme funksionon po aq efektivisht.

Çfarë mund të bëjë kripa?

Që në lashtësi, kripa është përdorur jo vetëm në kuzhinë, por edhe në mjekësinë popullore, për vetitë e saj kuruese. Krahas dezinfektimit dhe largimit të aromave të pakëndshme, kripa përdoret edhe në procedura të ndryshme mjekësore. Besohet se ka një efekt pozitiv në shëndetin e njeriut dhe mund të ndihmojë në shumë probleme. Duke përdorur kripën për të pastruar shtëpinë tuaj, ju mund të rivendosni ekuilibrin e energjisë dhe të sillni harmoninë në shtëpinë tuaj.

Si ta bëjmë atë?

Nëse dëshironi të pastroni hapësirën nga energjia negative, mund të provoni një ritual të thjeshtë. Zgjidhni një gur të pastër me të cilin ndiheni në harmoni dhe vendoseni në një vend të rëndësishëm në shtëpi. Si alternativë, mund të përdorni një enë me kripë, të cilën e rrëshqitni në cep të dhomës. Ky hap i thjeshtë do të ndihmojë në thithjen e energjisë negative dhe mbajtjen e mjedisit të pastër dhe plot harmoni.

Mirëmbajtje e rëndësishme

Mos harroni se si gurët ashtu edhe kripa duhet të rinovohen rregullisht. Kripa që thith energjinë negative gradualisht mund të humbasë efektivitetin e saj, ndaj duhet zëvendësuar. Është mirë që gurët të pastrohen dhe të rimbushni energjinë e tyre me rrezet e diellit ose të hënës në mënyrë që ata të ruajnë vetitë e tyre pozitive.

Duke përdorur këto metoda të thjeshta, ju mund të kontribuoni ndjeshëm në përmirësimin e atmosferës në shtëpinë tuaj, dhe në këtë mënyrë edhe në mirëqenien dhe shëndetin tuaj.