Këshilla të dobishme

Ja pse është mirë të bëni një pushim dreke në punë

6views

Nëse jeni duke kërkuar për një gjë të thjeshtë që mund të bëni çdo ditë për të përmirësuar shëndetin tuaj, është kjo: Merrni një pushim të shkurtër ose të gjatë çdo drekë në punë.

Unë e di se çfarë po mendoni: “Unë jam shumë i zënë për këtë.” Por të bëni një pushim të vërtetë, edhe nëse është i shpejtë, nuk do të dëmtojë produktivitetin tuaj – në fakt, do ta ndihmojë.

Do të jeni më të kënaqur me atë që hani – dhe madje mund të hani më pak

Është e vështirë të shijoni vaktin tuaj nëse nuk e kuptoni se çfarë po hani sepse jeni të fokusuar në emailet tuaja. Në një studim të botuar në The American Journal of Clinical Nutrition, studiuesit zbuluan se ata që hanin me shpërqendrime ndiheshin dukshëm më pak të ngopur pas drekës sesa ata që hanin pa shpërqendrime.

Kryerja e shumë detyrave “djegon” trurin

Tashmë është shumë e qartë se kryerja e shumë detyrave nuk është e mirë për ne, megjithatë duket se është gjithnjë e më e zakonshme. Nevoja jonë e vazhdueshme për t’u përpjekur të bëjmë gjithçka menjëherë, në fakt na bën më pak produktivë dhe më të stresuar.

Një studim i fundit i mbi 1000 punëtorëve në një kompani britanike nga Instituti i Psikiatrisë i Universitetit të Londrës zbuloi se kryerja e shumë detyrave shkakton një rënie më të madhe të IQ-së sesa pirja e duhanit ose mungesa e gjumit të një nate.

Ndryshimi i ambientit do të ndikojë pozitivisht në pjesën tjetër të ditës

Edhe nëse nuk hani gjatë pushimit të drekës, një shëtitje e shkurtër do të bëjë mrekulli për disponimin tuaj – në fakt, hulumtimi i publikuar në Journal of Experimental Psychology zbuloi se ecja rrit kreativitetin.

Studimet tregojnë gjithashtu se edhe pushimet e shkurtra do të përmirësojnë ndjeshëm fokusin.

Marrja e një pushimi dreke do t’ju bëjë më të shëndetshëm dhe më të lumtur. Përveç rritjes së produktivitetit dhe fokusit, do t’ju lejojë gjithashtu të shijoni drekën tuaj, duke zvogëluar mundësinë për të ngrënë tepër – dhe duke rritur kënaqësinë.

Pra, mbyllni kompjuterin, shtyni karrigen tuaj dhe bëni pushimin e drekës, të gjatë ose të shkurtër. Çdo minutë do të ndihmojë.

jenny.gr