Këshilla të dobishme

Ju mund ta hapni karrocën lehtësisht pa një monedhë ose shenjë. Tregtarët nuk duan të dëgjojnë për të

10views

Ndonjëherë ju jeni duke qëndruar përpara karrocave të blerjeve në supermarket dhe nuk keni një monedhë ose një karton për t’i zhbllokuar ato. Mos u dëshpëro! Ekziston një truk i thjeshtë që ju lejon të merrni një karrocë blerjeje pa pasur nevojë për një monedhë. Dhe cila është pjesa më e mirë? Ju nuk keni nevojë për ndonjë pajisje të veçantë për këtë.

Tre metoda të besueshme

Përdorimi i një çelësi: Mund të përdorni një çelës në vend të një monedhe ose token. Zgjidhni çelësin e rrumbullakët dhe futeni në fole për të zhbllokuar karrocën e blerjeve. Mos harroni të shkëputni çelësin fillimisht nga unaza e çelësit në mënyrë që të futet lehtësisht në vrimë. Një çelës katror mund të jetë më i vështirë për t’u futur, por provojeni!

Unaza e çelësit: Një unazë çelësash mund të përdoret si zëvendësim për një monedhë ose një shenjë. Zgjidhni një fole çelësash dhe futeni në fole për të zhbllokuar karrocën e blerjeve. Këto varëse janë në dispozicion në ngjyra të ndryshme dhe kanë një formë të rrumbullakosur ideale për këtë qëllim.

Vrima e kutisë: Hiqni me kujdes vrimën që përdoret për të hapur kutinë dhe futeni në fole për të zhbllokuar karrocën e blerjes. Kjo metodë kërkon pak aftësi dhe fat, por mund të jetë e dobishme nëse nuk keni çelës ose fole çelësash.

Nuk do të dëshironit të mendoni për këtë?

Kjo metodë zakonisht nuk është e rrezikshme për karrocat e blerjeve, por është e rëndësishme të ndiqni disa rregulla.

Kujdes: Kini kujdes që të mos dëmtoni karrocën e blerjes ose të lëndoheni kur përdorni një çelës kanaçe, varëse ose unazë. Çelësi duhet të jetë mjaft i hollë dhe i rrumbullakët sa të futet në vrimë, por jo shumë i mprehtë për të shmangur dëmtimin e bllokimit.
Higjiena: nëse përdorni çelës ose unazë çelësi, mendoni për higjienën. Karrocat e blerjeve përdoren shpesh nga shumë njerëz, kështu që ato mund të jenë burim bakteresh. Lani duart tërësisht ose përdorni një dezinfektues përpara përdorimit.
Respektoni rregullat: Disa dyqane mund të kenë rregulla të veçanta për përdorimin e karrocave. Për shembull, disa mund të kërkojnë monedha ose argumente. Në këtë rast, është më mirë të ndiqni këto rregulla.
Herën tjetër kur do të bëni pazar dhe nuk keni asnjë monedhë apo xheton, mbani mend këto truke. Ata do t’ju lejojnë të bëni pazar të qetë dhe pa shqetësime, edhe nëse nuk keni këmbim në dorë.