Këshilla të dobishme

Këshillat që do ta bëjnë fllad larjen e enëve nëse nuk keni lavatriçe

10views

Jo të gjitha familjet kanë komoditetin e një pjatalarëse. Por kjo nuk do të thotë se larja e enëve, sidomos kur bëhet fjalë për heqjen e yndyrës, bëhet gjithmonë me fërkim.

Larja e enëve pa lavatriçe mund të bëhet e lehtë dhe efektive për sa i përket pastërtisë nëse ndiqni këshillat e mëposhtme të provuara dhe të testuara:

Thithni enët fillimisht

Përpara se të lani enët e yndyrshme, fillimisht duhet t’i njomni në ujë të ngrohtë me pak detergjent. Sa më gjatë t’i lini, aq më mirë për ju, pasi yndyrat do të largohen më lehtë.

Ujë i ftohtë për produktet e qumështit

Në të kundërt, enët dhe enët e lyera me produkte qumështi si gjalpi nuk kanë nevojë për ujë të nxehtë. Në këtë rast lajini me ujë të ftohtë.

Sodë buke për yndyrë

Një tjetër përdorim i sodës së bukës që rezulton i vlefshëm. Për enët e gatimit me yndyra, hidhni një shtresë sodë buke dhe pak ujë dhe vendoseni në sobë për pak, aq sa të ngrohet. Më pas e pastroni me sfungjer lehtësisht dhe pa fërkim e përpjekje.

Kujdes si i vendosni enët e palara në lavaman

Shumica prej nesh – nëse jo të gjithë – vendosin enët e palara në lavaman, njëra mbi tjetrën. Dhe ne bëjmë mirë, por fillimisht duhet t’i shpëlajmë me pak ujë shpejt dhe më pas t’i vendosim njëra mbi tjetrën, që të mos ndoten më shumë dhe të mos e kemi të vështirë t’i lajmë më vonë.

baby.gr