Këshilla të dobishme

Kështu e pastroni krapin nga luspa shumë shpejt dhe pa mundim

8views

Sot është dita e Krishtlindjes, dhe kjo do të thotë se ne kemi minutën e fundit për t’u përgatitur. Shumë njerëz do të merren me pastrimin e krapit sot. Si të shpëtojmë nga zbokthi pa bërë rrëmujë?

Është e vështirë të imagjinohet një tryezë e Krishtlindjeve pa krap. Është një pjesë thelbësore e natës së Krishtlindjes. Megjithatë, shumë njerëz nuk dinë se si ta heqin shpejt zbokthin. Shikoni mënyrën tonë të shpejtë për të pastruar krapin.

Enët në tryezën e Krishtlindjes

Sipas traditës, në tryezën e Krishtlindjes duhet të ketë 12 pjata. Disa i përmbahen rreptësisht këtij rregulli, të tjerë e modifikojnë pak. Në çdo familje ka pjata pa të cilat Krishtlindjet thjesht nuk do të ishin.

Borscht me ravioli nuk duhet të mungojë në tryezën e darkës së Krishtlindjeve. Edhe pse në disa familje në vend të raviolit përdoren kroketa. Ne jemi të njohur për përgatitjen e sallatave dhe peshkut gjatë kësaj stine të veçantë. Krapi gjendet më shpesh në tavolinat polake.

Krap i skuqur, pelte ose i stilit grek – ka vërtet shumë opsione. Megjithatë, para se peshku të zbresë në tryezë, ai duhet të pastrohet nga luspat. Si ta bëni shpejt dhe pa rrëmujë?

Si të hiqni luspat nga krapi?

Para natës së Krishtlindjes duhet të kujdesemi për pastrimin e peshkut nga luspat. Është një detyrë e lodhshme që përfundon me peshore në të gjithë kuzhinën. Megjithatë, ne nuk duhet të kalojmë orë të gjata duke pastruar krapin.

Nuk na duhen mjete speciale për të pastruar peshkun nga luspat dhe procesi i përgatitjes së krapit nuk është aq i vështirë sa duket. Mjafton të merrni një lugë gjelle të zakonshme. Si të shkallëzoni plotësisht një krap?

Një mënyrë e thjeshtë për të pastruar krapin

Për të pastruar krapin mund të përdorim një lugë, e cila në këtë rast do të shërbejë si lopatë. Së pari, lani mirë peshkun nën ujë të ftohtë dhe më pas thajeni me një peshqir letre.

Mund të kalojmë në heqjen e luspave nga krapi. Mbajeni peshkun me njërën dorë dhe mbajeni lugën në një kënd me dorën tjetër dhe përdorni atë për të qëruar luspat. E lëvizim me një lëvizje energjike nga bishti në kokë.

Me ndihmën e një luge mund të hiqni luspat nga krapi në një kohë të shkurtër pa pasur nevojë të kaloni orë të gjata në kuzhinë. Ky truk ia vlen ta dini përpara natës së Krishtlindjes. Pastrimi i krapit nuk ka qenë kurrë kaq i lehtë.