Këshilla të dobishme

Kjo është mënyra më e mirë për të ruajtur shampanjën e hapur. Ajo do të ruajë flluskat dhe shijen e saj

7views

1/1/2024 Redaksia Pasioni në ju ().

Shampanja është pjesë përbërëse e shumë festimeve dhe natës së ndërrimit të viteve. Por si të kujdesemi për të pas hapjes nëse nuk pihet? Një truk i zgjuar mund të ruajë shijen dhe aromën e alkoolit për një kohë të gjatë. Si të ruani shampanjën pas hapjes? Mos harroni dy gjëra.

Foto: shutterstock/Evgeny Karandaev

Shampanja është një pije që është bërë pjesë e pandashme e festimeve. Ajo pihet në ditëlindje dhe festime të tjera të rëndësishme, dhe shumë nuk mund ta imagjinojnë një festë të Vitit të Ri pa të. Megjithatë, shpesh ndodh që shampanja të mos pihet dhe një pjesë e pijes të mbetet ende në shishe. Është mirë të dini se duke përdorur dy truke të zgjuara, mund të ruani shijen dhe aromën e tij për disa ditë më pas.

Si e ruani shampanjën pas hapjes? Kjo varet nga temperatura

Gjëja e parë e rëndësishme kur ruani shampanjën pas hapjes është temperatura. Pija duhet të mbahet në temperaturën e duhur në mënyrë që të mos karbonizohet dhe aroma e saj të mos ikën me flluska. Prandaj, zgjidhja më e mirë do të ishte vendosja e një shishe shampanjë të hapur në frigorifer, ku zakonisht është rreth 4 gradë Celsius. Megjithatë, kjo lloj pije ruhet më së miri në një temperaturë rreth 11 gradë Celsius, ndaj zgjidhja ideale do të ishte vendosja e shishes së hapur në derën e pajisjes ku është pak më e ngrohtë. Në këtë mënyrë, shampanja do të jetë ende e pijshme për shumë ditë pa humbur shijen e saj. Megjithatë, parakusht është që shishja të jetë ende e mbrojtur siç duhet.

Çfarë mund të bëni për të parandaluar që shampanja juaj të gazojë? Ju mund t’i ruani flluskat nëse bëni një gjë

Një nga mënyrat më të mira për të siguruar që shampanja juaj të ruajë shijen e saj është ta riservoni atë mbyllja e shishes me një kapak të veçantë tape. Sidoqoftë, nëse nuk keni një mjet të tillë në dorë, asgjë nuk humbet. Një produkt i njohur nga sirtari i kuzhinës vjen në ndihmë, i cili gjithashtu parandalon që shampanja juaj të shkrihet dhe të humbasë shijen e saj. Gjithçka që duhet të bëni është të vendosni një lugë çaji të vogël të ftohur në shishe me dorezën poshtë. Kjo do të parandalojë që dioksidi i karbonit të dalë nga brenda, falë të cilit shampanja nuk do të humbasë flluskat dhe shijen e saj.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

E vendosim në mikrovalë. Pas disa minutash, ju do të hiqni të gjitha papastërtitë pa fërkim

Merrni lëkurën e kastravecit dhe përzieni me kripë. Pas 10 minutash do të fërkoni sytë me habi