Këshilla të dobishme

Kondicionerët: 3 këshilla që do të ulin faturën e energjisë elektrike

9views

Mënyra të zgjuara dhe të thjeshta që mund të reduktojnë nga njëra anë faturën e energjisë elektrike dhe nga ana tjetër gjurmën tonë mjedisore.

Zgjidhni kondicionerët me teknologji inverter

Duke zgjedhur një inverter dhe duke vendosur temperaturën në 26 deri në 28 gradë Celsius – në funksionim të vazhdueshëm – është e sigurt që mund të kurseni një shumë të konsiderueshme parash. Është vërtetuar se një kondicioner inverter i klasës energjetike A+++ mund të kursejë deri në 45% energji në krahasim me një kondicioner konvencional të klasës energjetike A.

Mos e neglizhoni mirëmbajtjen e tij

Dhe kur themi mirëmbajtje, nuk nënkuptojmë nga ju, por nga teknikë të autorizuar, të cilët përdorin taktika specifike dhe bazuar në udhëzimet e prodhuesit. Nga atje, mund t’i pastroni filtrat ose t’i zëvendësoni sipas udhëzimeve. Në çdo rast, kjo është një kosto e vogël, por e panevojshme, e cila gjithsesi do të sigurojë funksionimin pa probleme të kondicionerit tuaj dhe, rrjedhimisht, një mjedis më të shëndetshëm për ju dhe familjen tuaj.

“Izoloni” hapësirën

Vetëkuptohet që sa më mirë të jetë izolimi i shtëpisë apo vendit tuaj të punës, aq më të vogla do të jenë humbjet gjatë funksionimit të kondicionerit. Pra, kontrolloni nëse mund të kualifikoheni për skemën “Kurseni në shtëpi”, e cila ofron stimuj për të përmirësuar efikasitetin e energjisë në shtëpinë tuaj. Nëse jo dhe nuk keni para për ta bërë vetë këtë lloj pune, filloni me gjëra të thjeshta si p.sh., vendosja e silikonit në dritare për të rregulluar ndonjë vrimë apo çarje.

olivemagazine.gr