Këshilla të dobishme

Ku ta hedhim pemën e Krishtlindjes pas Krishtlindjeve? Para se ta hidhni, më mirë mendoni dy herë. Një pemë mund të jetë e dobishme për ju

5views

Nëse keni blerë një pemë të gjallë të Krishtlindjes për Krishtlindje, ajo do të fillojë të thahet dhe të humbasë gjilpërat e saj me kalimin e kohës, kështu që duhet ta hiqni qafe menjëherë pas Krishtlindjeve. Si ta bëjmë atë? Sigurisht, zgjidhja më e mirë do të ishte vendosja e tij në kopsht ose në parcelë, por ne mund t’i japim një jetë të dytë në një mënyrë tjetër.

Foto: shutterstock.com/Lapina

Ju duhet të asgjësoni pemën e Krishtlindjes në përputhje me rregullat e banesave ose rregullat e qytetit. A është mirë ta hedhësh në kosh? Në vend të kësaj, ia vlen të zbuloni se si ta përdorni pemën në një mënyrë miqësore me mjedisin. Rezulton se nuk është vetëm e dobishme në kopsht, por mund të ndihmojë edhe kafshët e pastrehë.

Ku të jepni një pemë të Krishtlindjes pas Krishtlindjeve? Ka disa opsione

Nëse dëshironi të hiqni qafe pemën tuaj të Krishtlindjes, nuk mund ta hidhni thjesht në koshin e plehrave. Këtë duhet ta bëni në ditën e grumbullimit të mbetjeve biologjike, por fillimisht duhet t’i shtypni dhe t’i prisni në copa. Ju gjithashtu mund ta dorëzoni pemën e Krishtlindjes në oborrin e grumbullimit ose të kontrolloni kur grumbullohen mbeturinat komunale në qytetin tuaj. Qytetet shpesh organizojnë mbledhjen e pemëve të Krishtlindjeve, të cilat asgjësohen në mënyrë të dobishme. Nëse ka një koleksion të pemëve të Krishtlindjeve në qytetin tuajmund ta gjeni në faqen e internetit të bashkisë suaj ose të kompanisë së grumbullimit të mbetjeve në zonën ku jetoni.

Jepini pemës tuaj të Krishtlindjes një jetë të dytë. Në vend që ta hidhni, përdorni në kopsht.

Nëse nuk keni mundësi të “mbillni” një pemë Krishtlindjesh në pronën tuaj ose në kopsht, por dëshironi ta përdorni, mund të përdorni trungun dhe degët për të bërë mbështetëse për bimë të tjera. Ju gjithashtu mund të përdorni pemën e Krishtlindjes si një ngrohës për shtretërit dhe shtretërit e luleve. Degëzat e tëra, të cilat duhet të vendosen në bimë, janë të shkëlqyera për këtë qëllim. Ju gjithashtu mund t’i përdorni degëzat si shtrojë për bimët acid-dashëse ose për të shtuar kompost. Ju gjithashtu mund t’i dhuroni një pemë Krishtlindjeje një strehe kafshësh, e cila do ta përdorë atë dhe do ta ruajë rreth gardheve, në mënyrë që jo vetëm të sigurojë hije në ditët e nxehta, por edhe të mbyt zhurmën.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Pas Krishtlindjeve e derdh mbi degët e pemës së Krishtlindjes. Ka erë hyjnore dhe ndalova së bleri detergjentin tim të preferuar të rrobave

Me çfarë ta ujit pemën e Krishtlindjes që të mos humbasë gjilpërat? Ujiteni me këtë përzierje dhe do të zgjasë deri në shkurt