Këshilla të dobishme

Kujdesuni për lëndinë pas dimrit. Kështu e bëjnë kopshtarët më të mirë për ta bërë atë të përsosur

9views

Kush prej nesh nuk ëndërron të shijojë barin e gjelbër dhe të dendur në oborr në pranverë dhe verë? Fatkeqësisht, një lëndinë me pamje të bukur ka nevojë për mirëmbajtje dhe kositja e lëndinës është vetëm maja e ajsbergut.

Qasja e duhur për kujdesin e lëndinës pas dimrit është shumë e rëndësishme. Më pas ai ka nevojë për një sërë trajtimesh për t’u rikuperuar sa më shpejt nga stina e vështirë e ftohtë. Për fat të mirë, metodat e provuara të kopshtarëve më të mirë vijnë në shpëtim.

Si të kujdeseni për lëndinë pas dimrit?

Dimri është një kohë jashtëzakonisht e vështirë për shumicën e bimëve në kopshtin tonë. Mbulesa e trashë e borës, ndonjëherë edhe akulli, do të thotë që bimët nuk mund të përfitojnë plotësisht nga dielli i dimrit.

Eshtë e panevojshme të thuhet se cilësia e tokës në dimër mbetet shumë e pakënaqshme. Shpesh, toka e varfëruar nuk është vendi më i mirë për të rritur ndonjë gjë, dhe një lëndinë, megjithëse në dukje rritet vetë, gjithashtu ka nevojë për fekondim të duhur.

Kjo është ajo ku një sërë masash për kujdesin e lëndinës vijnë në ndihmë pas dimrit. Ne po flasim për kositje, ujitje, gëlqere dhe plehërim. Më poshtë, ne do t’ju tregojmë se si ta bëni atë ashtu siç e bëjnë kopshtarët më të mirë.

Kështu kujdesen kopshtarët më të mirë për lëndinën e tyre pas dimrit

Kopshtarët më të mirë kryejnë disa trajtime në lëndinat e tyre përpara fillimit të sezonit. Gëlqerimi i lëndinës mund të kryhet nga mesi i shkurtit deri në mes të marsit. Kjo mundësi nuk do të shfaqet më deri në tetor.

Gëlqerimi i lëndinës pas dimrit konsiston në spërkatjen e karbonatit të kalciumit, i cili lejon ndryshimin e pH të tokës. Rekomandohet nëse pH i tokës është nën 5.5. Ky trajtim duhet të bëhet vetëm një herë në 2 deri në 3 vjet.

Pse gëlqerimi i tokës?

Tani që dini si të kujdeseni për lëndinën tuaj pas dimrit, është koha të mendoni se cili është përfitimi i gëlqeres së lëndinës tuaj fare? Është treguar se përmirëson ndjeshëm cilësinë e tokës duke rritur pH-në e tokës. Falë kësaj, toka thith më mirë lëndët ushqyese.

Plehërimi është gjithashtu i rëndësishëm për lëndinë. Toka e pasur me komponime si azoti, fosfori dhe kaliumi është një garanci për një lëndinë të bukur pas dimrit. Mbaje këtë në mendje.