Këshilla të dobishme

Kur është koha më e mirë për të larë dritaret?

11views

Moti po bëhet më i mirë jashtë. Gjithçka tregon se pranvera po na kujton me druajtje. Ndoshta shumë njerëz pyesin se kur është koha e duhur për të larë dritaret? Këtu janë disa këshilla që duhet të keni parasysh kur të filloni pastrimin pranveror.

Këtu janë disa këshilla që duhet të keni parasysh kur të filloni pastrimin pranveror.
Foto: Shutterstock/Foto e Tokës

Të gjithë jemi të etur për mot me diell. Ne dëshirojmë temperatura më të larta, pemë të gjelbra dhe veshje të sipërme të lehta. Do të duhet të presim stabilizimin e motit, por duhet thënë se mesi i shkurtit na befasoi me një sasi të mjaftueshme dielli.

Është gjithashtu një zakon i pashkruar larja e dritareve në ditët e para të pranverës. A ka një kohë ideale për të nisur një pastrim të tillë?

Kur është koha më e mirë për të pastruar dritaret?

Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një ditë me re. Pse është më mirë të shmangni diellin?
Foto: shutterstock/Stanislav71

Sigurisht, moti ka një ndikim të madh në kohën kur duhet të filloni të pastroni dritaret. Ne ju rekomandojmë të zgjidhni një ditë me re. Pse është më mirë të shmangni diellin? Për shkak se rrezet e diellit që bien mbi gotë bëjnë që uji dhe agjentët e pastrimit të thahen shpejt dhe të çojnë në vija të shëmtuara.

Vendndodhja e dritareve është gjithashtu një faktor i rëndësishëm. Nëse kanë pamje nga veriu, mund t’i lani në çdo kohë të ditës. Nëse janë të orientuara nga jugu, është më mirë t’i lani vetëm pasdite vonë ose edhe në mbrëmje. Nga ana tjetër, dritaret me pamje nga lindja duhet të lahen pas orës 11:00 dhe ato me pamje nga perëndimi para orës 15:00.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Përzieni me ujë dhe lani dritaret. Ato do të jenë aq të pastra sa sytë e fqinjit tuaj do të shkëlqejnë

Ju mund të mbyllni dritaret në pak minuta pa një profesionist. Jo vetëm ju, por edhe paratë tuaja do të qëndrojnë të ngrohta në shtëpi