Këshilla të dobishme

Kur hyni në kabinën e ekzaminimit, vendoseni gishtin kundër pasqyrës. Zbuloni nëse jeni duke u ndjekur

10views

Kur vizitojmë dyqanin, provojmë rroba të ndryshme në dhomën e montimit. Ndonjëherë ato janë xhaketa ose pulovra, herë të tjera pantallona, ​​sytjena ose bluza të montuara. Zakonisht nuk duam të na vëzhgojnë në momente të tilla. Ka disa rregulla që duhen ndjekur në mënyrë që askush të mos pushtojë privatësinë tonë. Këto do t’ju ndihmojnë të demaskoni stalkerin.

Shitjet, që shpesh mbahen në janar, zakonisht përfshijnë radhë të gjata, shumë rroba për të provuar dhe një atmosferë stresuese të dhomës së montimit. Në situata të tilla, ne duam të kemi një provë të shpejtë pikërisht në dyqan, në mënyrë që të mos na duhet t’i kthejmë rrobat nëse ato nuk përshtaten. Në ngutje dhe nxitim, shpesh nuk i kushtojmë vëmendje gjendjes dhe pamjes së dhomës së testimit që përdorim. Ky është një gabim serioz sepse ne mund të humbasim privatësinë dhe të fitojmë një vëzhgues kureshtar.

Çfarë duhet të mendoni në dhomën e provimit?

Një tipar standard në çdo dhomë provimi që ia vlen të kihet parasysh është një perde ose perde. Duhet t’u kushtojmë gjithmonë vëmendje dhe t’i mbulojmë mirë pas hyrjes në kabinë. Çelësi i suksesit është t’i tërhiqni me kujdes, në mënyrë që pëlhura të prekë skajin e shufrës së perdes nga të dyja anët. Në shumë zona të gatshme për t’u veshur, perdja është shumë e ngushtë, në këtë rast është thelbësore të mbroheni nga vëzhguesit e mundshëm. Është më mirë të pozicionoheni në anën më të mbuluar të dhomës së provimit.

Një aspekt tjetër që duhet t’i kushtojmë vëmendje janë pasqyrat. Ato pasqyrojnë jo vetëm ne, por edhe veshjet. Mund të zbulojmë se pas tyre ka një spiun. Pak njerëz e kuptojnë se sa lehtë mund të bëjnë një gabim që mund të na kushtojë shtrenjtë. Gjithçka varet jo vetëm nga dhoma e montimit, por edhe nga dyqani, veçanërisht butiqet e vogla, të cilat janë shumë më pak të njohura se dyqanet zinxhir. Vëzhgimi i tyre do t’i bënte më shumë dëm sesa dobi kompanive dhe do t’i ekspozonte ato ndaj ndëshkimeve dhe humbjeve serioze.

Në dhomën e provimit, prek pasqyrën për të demaskuar spiunin

A e dini se çfarë është xhami venecian? Nuk e kuptojmë se pasqyra me pamje të pafajshme në dhomën e provimit mund të jetë edhe ai. Në fund të fundit, askush nuk mund të garantojë që një spiun nuk fshihet pas pasqyrës. Pak njerëz në sallën e provimit kujtojnë nëse pasqyra është vërtet e tillë dhe mbrojnë veten nga humbja e privatësisë së tyre. Mjafton të prekni sipërfaqen e pasqyrës me gishtin tuaj dhe do të zbuloni shpejt nëse dhoma e montimit është një vend i sigurt. Nëse shihni se gishti juaj mbulon reflektimin pa ndërprerje, atëherë jeni të sigurt se dikush po ju shikon dhe se keni xhami venecian përpara. Me një pasqyrë të zakonshme, një lloj hendek do të jetë i dukshëm.

Për t’u siguruar, mund të përdorni elektrik dore në telefonin tuaj dhe ta drejtoni atë drejt pasqyrës. Do të zbuloni shumë shpejt nëse rrjedha e dritës është reflektuar nga xhami. Në rastin e një pasqyre veneciane do të vini re një hapësirë ​​në anën tjetër dhe kjo do të thotë se duhet të largoheni sa më shpejt nga dhoma e ekzaminimit.