Këshilla të dobishme

Kur të kosit barin pas dimrit? Nuk këshillohet të nxitoni. Një gjë është e rëndësishme

17views

Pas stinës së dimrit, është mirë të kujdeseni mirë për lëndinën në mënyrë që ajo të duket e bukur në verë. Kur duhet të filloni fekondimin? Dhe kur është koha më e mirë për të kositur për herë të parë në mënyrë që të mos dëmtoni fijet e barit?

Shumë prej nesh do të dëshironin që lëndina jonë të ngjante me një qilim të gjelbër të harlisur gjatë verës. Megjithatë, që kjo të ndodhë, së pari duhet të kujdesemi për të.
Foto: shutterstock.com/Mariana Serdynska

Shumë prej nesh do të dëshironin që lëndina jonë të ngjante me një qilim të gjelbër të harlisur gjatë verës. Megjithatë, që kjo të ndodhë, së pari duhet të kujdesemi për të. Kur dëbora tërhiqet, shpesh vëreni se bari nuk është në gjendjen më të mirë. Në këtë rast, duhet të përdoret një pleh forcues për të shmangur njollat ​​e thata dhe të verdha. Kositja e parë gjithashtu duhet të vonohet.

Kur të fekondoni lëndinë pas dimrit? Përdoreni këtë pleh dhe do të jetë e gjelbër e harlisur

Nëse keni vënë re boshllëqe në lëndinën tuaj pas dimrit, duhet t’i mbushni ato përpara se të fekondoni. Mjafton të gërmoni tokën në vende ku ka vende të thata, të përgatitni llogore, të derdhni farën dhe të mbuloni. Mos ujisni shumë në mënyrë që farat të mos notojnë. Është mirë që të ujitet një herë në ditë për 2 javë. Pasi bari të ketë mbirë, është koha për të aplikuar pleh. Në vend që ta blejmë në dyqan, mund ta bëjmë vetë. Na duhen:

  • Ne kemi nevojë për 1.5 l ujë mineral,
  • gjysmë gote me lëng për larjen e enëve,
  • një kanaçe birrë
  • gjysmë gote gargarë
  • gjysmë gote amoniak
  • sud vody

Përziejini të gjithë përbërësit dhe ujisni barin një herë në tre javë. Kondicioneri i bërë në shtëpi do t’i bëjë kërcellet të rriten më të forta, të fitojnë një ngjyrë të bukur dhe gjithashtu do t’i mbrojë ata nga dëmtuesit. Plehërimi i parë duhet të bëhet në fund të marsit/fillim të prillit.

Sidoqoftë, bari nuk duhet të jetë shumë i ulët. Është mirë të prisni derisa bari të rritet pak dhe më pas ta kositni kur të jetë rreth 6 cm.
Foto: pexels.com/Jill Burrow

Kur të kosit barin pas dimrit? Bëjeni në kohën e duhur dhe do të bëhet e trashë dhe e gjelbër

Nuk ka nevojë të nxitoni me kositjen e parë të lëndinës pas dimrit. Rregulli më i rëndësishëm është të shikoni fijet e barit dhe të arrini tek kositësja vetëm kur ato fillojnë të rriten. Sidoqoftë, bari nuk duhet të jetë shumë i ulët. Është mirë të prisni derisa bari të rritet pak dhe më pas ta prisni kur të jetë rreth 6 cm. Atëherë mund të jeni i sigurt se është mjaftueshëm i rrënjosur dhe nuk do të dëmtohet.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Asnjëherë mos e bëni këtë në dimër. Eja pranvera, lëndina juaj do të jetë në një gjendje të dhimbshme

Zgjimi i geraniumeve pas dimrit. Kur të fiket? Zbatoni rregullin e 2 orëve