Këshilla të dobishme

Lajm i hidhur nga Danimarka. Mbretëresha vendosi

8views

Mbretëresha daneze Margrethe II. të dielën, në fjalimin e saj për Vitin e Ri, ajo njoftoi lajmin shkatërrues për subjektet e saj. Monarku 83-vjeçar vendosi të largohej nga froni. Abdikimi pritet të ndodhë në 14 janar 2024.

Foto: shutterstock.com/KN

Mbretëresha daneze Margrethe II. abdikon

Mbretëresha daneze Margrethe II. ajo i informoi subjektet e saj se kishte vendosur të abdikonte, gjë që do të ndodhte më 14 janar 2024.
Mbretëresha e Danimarkës iu nënshtrua një operacioni të suksesshëm në shtyllën kurrizore në shkurt të këtij viti.

Operacioni çoi natyrshëm në mendime për të ardhmen – nëse ishte koha për t’ia kaluar përgjegjësinë brezit të ardhshëm. Vendosa që tani është koha e duhur. Më 14 janar 2024 – 52 vjet pasi pasova babain tim të dashur – do të largohem”. tha ajo – deklaroi Mbretëresha në fjalimin e saj të Vitit të Ri.

Mbretërimi i Mbretëreshës Margrethe

Margaret sundoi Danimarkën për 52 vjet. Ajo u ngjit në fron më 14 janar 1972 në moshën 31-vjeçare. Kushtet nuk ishin të favorshme për të në atë kohë, pasi vetëm 45% e popullsisë daneze mbështeti monarkinë. Falë qeverisë së saj, situata ka ndryshuar. Që nga viti 2022, monarkia daneze kishte tashmë 80 për qind mbështetje publike.

Margrethe II. ajo është një mbretëreshë që kurrë nuk ka shkaktuar ndonjë skandal apo është përfshirë në ndonjë skandal. Në vitin 1967, ajo u martua me diplomatin francez Henri de Laborde de Monpezat. Në vitin 2018, ajo u bë e ve. Ai ka dy djem, Frederic 55 vjeç dhe Joachim 54 vjeç.

Në mënyrë private, Margaret II. ajo i përkushtohet pikturës dhe veprat e saj janë ekspozuar brenda dhe jashtë vendit. Ajo gjithashtu ilustroi disa libra me pseudonim, duke përfshirë edicionin danez të Tolkien’s Lord of the Rings.

Subjektet i thonë lamtumirë mbretëreshës

Pasi shpalli vendimin e saj për të abdikuar, mbretëresha Margrethe II mori falenderimet e para nga subjektet. Një nga njerëzit e parë që i shkroi një letër Mbretëreshës në emër të subjekteve të saj ishte kryeministrja daneze Mette Frederiksen:

Në emër të të gjithë popullit danez, do të doja të falënderoja Madhërinë e saj Mbretëreshën për përpjekjet e saj të përjetshme dhe të palodhura në emër të mbretërisë (daneze).“. – ajo shkruajti. Ajo e përshkroi mbretëreshën si “mishërimi i Danimarkës“.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Familja mbretërore nuk mund ta bëjë këtë në ditën e Krishtlindjeve. Ndalime të rrepta zbatohen për fëmijët e Kate dhe William

Kështu rekrutojnë Princi William dhe Dukesha Kate. Ata po përgatisin një kurth