Këshilla të dobishme

Lamtumirë pastrim: Truku për të mbajtur të pastër tavën e pjekjes në furrë

10views

Tava i shtohet listës së enëve të kuzhinës të dobishme që çdo kuzhinë duhet të ketë në dollapët e saj. Sigurisht, marrëdhënia që ju karakterizon është ndoshta një marrëdhënie dashurie dhe urrejtjeje reciproke. Sepse kjo tepsi do të akomodojë juvetsin tuaj të preferuar dhe do t’ju ndihmojë të eksperimentoni me recetën e re të tortës me vanilje. Nga kjo tepsi, ju do të prisni copën më të guximshme të pastiçes që sapo keni pjekur dhe do t’ua shërbeni musakën me avull mysafirëve që presin në dhomën e ngrënies. Në përgjithësi, kjo tepsi “pret” të gjitha ushqimet e pjekura të preferuara.

Megjithatë, pjesa e vështirë fillon që në momentin që e vendosni në lavaman dhe fillon numërimi mbrapsht për pastrimin e shfrenuar. Na gjeti një telash tjetër.

Ju filloni dhe fërkoni me nderim mbetjet e djegura të ushqimit të mbërthyer në muret dhe sipërfaqen e tij, ndërkohë që furra digjej në 200°C. Kalojnë minutat dhe dora të lodhet, nuk je as bodybuilder. Është koha për të larë tavën për ta parë të shkëlqejë nga pastërtia, siç ishte para se ta fusnit në furrë. Megjithatë, realiteti ju zhgënjen. Pavarësisht pastrimit të vazhdueshëm që keni bërë, ju vazhdoni dhe gjeni shenja ushqimi. Dhe pjesa më e keqe? Ato njolla që i lini “për herën tjetër” kur lani tavën, gradualisht bëhen të përhershme duke i dhënë një pamje të shëmtuar.

“Nuk ka shpresë,” thoni me vete. Dhe tani çfarë jeni duke bërë; Jeni duke hequr dorë? A po e lini tiganin tuaj në rrëmujën e tij të zezë? Përgjigja është jo, sepse TikTok duket si nga një makinë perëndie për t’ju shpëtuar edhe në këtë rast.

Ky hak nga TikTok do ta mbajë tiganin tuaj të pastër, pavarësisht se çfarë gatuani në furrë

Gjithçka që duhet të bëni është të prisni një copë letër alumini, afërsisht sa madhësia e tiganit tuaj. Më pas e mbështjellni nga jashtë për t’i dhënë formën e saj. E hiqni dhe e vendosni normalisht brenda tepsise, sic tregon video. Më pas, jeni të lirë të gatuani çfarë të doni dhe t’i thoni lamtumirë fërkimit përgjithmonë.

@creativetwine #ultimatelifehack #lifehack #tinfoil #fyp #kitchenhack #bakingtrick ♬ Hakime të fundit jetësore – Kelly

zonja.gr