Këshilla të dobishme

Me këto 6 këshilla dekorimi do të kurseni vaj këtë dimër

10views

Kush tha që dekorimi nuk mund t’ju kursejë para në dimër?

Shihni se si mund të arrini rezultatet më të mira!

Atmosfera dekorative, në lidhje me temperaturën e shtëpisë, nuk duhet nënvlerësuar në asnjë mënyrë pasi është shumë e rëndësishme se si do të ndiheni brenda saj dhe sa shumë duhet të përfitoni prej saj.

Janë disa gjëra të vogla që në çmendurinë e përditshmërisë refuzojmë të shohim rëndësinë e tyre. E megjithatë janë ata që nga ana e tyre do të na ofrojnë më shumë ngrohtësi në shtëpi dhe kursime në xhep.

Ngjyrë

Ngjyra është një faktor i veçantë, sado i paprekshëm të jetë, efekti i saj në psikologjinë e njeriut është shumë i madh. Për këtë arsye përdorni ngjyra të ngrohta si e kuqja, portokallia dhe e verdha dhe shmangni ngjyrat e ftohta si jeshile dhe blu.

Nëse janë nuanca që dëshironi të jeni të pranishme në hapësirë, atëherë sigurohuni t’i kombinoni me disa nga ngjyrat e ngrohta si ato të përmendura më parë.

Duke i mbajtur ngjyrat konstante, shikoni se në çfarë mënyrash të tjera mund të shtoni me zgjuarsi një shkallë shtesë Celsius në shtëpinë tuaj!

Për dhomën e ndenjes

Ngrohni mobiljet tuaja duke vendosur hedhje dhe jastëkë në divane me tekstura të buta si leshi (sigurisht i bërë në mënyrë natyrale) ose leshi natyral.

Këto pëlhura ndihmojnë shumë në ruajtjen e temperaturës së shtëpisë pasi nuk lejojnë që mobiljet ku janë vendosur të ulen temperatura.

Për dhomat e gjumit

Preferoni çarçafë prej pambuku ose lesh, batanije leshi dhe ngushëllues për zonat e gjumit.

Pëlhurat dhe në përgjithësi këto materiale konsiderohen të përshtatshme jo vetëm për rritjen e temperaturës së trupit të njeriut gjatë përdorimit të tyre, por edhe kontribuojnë në ruajtjen e temperaturës së zonës përreth.

Gjithashtu, mos harroni se një rol të rëndësishëm luajnë edhe tapitë që mbulojnë dyshemetë.

Përveçse janë elemente të shkëlqyera dekorative, ato para së gjithash janë të dizajnuara për një qëllim. Ulja e humbjes së nxehtësisë nga dyshemetë.

Për të gjithë shtëpinë

Perdet, nga ana tjetër, kontribuojnë në ruajtjen e temperaturës së shtëpisë.

Veshjet e tyre për dimër duhet të jenë prej leshi ose shinile pasi ato kanë aftësinë të mbajnë rrymat e ftohta që vijnë nga dritaret.

Këto perde janë më të trasha dhe më të rënda, kështu që vendosni një fletë të dytë më të hollë brenda në mënyrë që dhoma të jetë më e ndritshme në orët e mëngjesit.

Këshilla: Mos harroni se çfarëdo perde të zgjidhni, duhet të kujdeseni gjithmonë që kornizat e shtëpisë të “funksionojnë” siç duhet dhe të mos shfaqin asnjë lloj humbjeje. Shikoni këtu se si mund të zbuloni humbjet në kornizat tuaja.

Për dyshemetë…

Siç u përmend më herët, qilimat janë izolues shumë i rëndësishëm pasi konsiderohet se 10% e temperaturës së një dhome humbet përmes dyshemesë.

Duke vendosur qilima, kryesisht prej leshi dhe materiale të tjera natyrore, në dysheme ju jo vetëm që do të ngrohni vendin tuaj por do të kurseni edhe para pasi radiatorët tuaj do të duhet të punojnë më pak. Investoni në qilima ose qilima cilësore dhe vërtet mos kurseni sepse rezultati do të shpërblehet çdo vit dhe për shumë vite në vazhdim!

…por edhe muret

Një taktikë e vjetër dalëngadalë po kthehet sërish në modë dhe nuk është gjë tjetër veç tapive në mur.

Me tapi mund të bëni një izolim të mirë në një mur që ka pamje nga veriu ose është përkatësisht mur i jashtëm, pra një mur pas të cilit nuk ka hapësirë ​​tjetër. Gjëja kryesore është të njihni nga afër tendencat e reja në tokat dhe teksturat.

spirossoulis.com