Këshilla të dobishme

Mister: A mund të ndihmoni tre persona që të ndajnë dy mollë në mënyrë të barabartë?

8views

Në Twitter është shfaqur një enigmë që sfidon entuziastët të ndajnë dy mollë në mënyrë të barabartë midis tre personave me një goditje të thikës.

Foto: tiktok.com/@HumansNoContext

Të apasionuarit pas puzzleve janë ngjitur në ekranet e tyre që nga dje, teksa grumbullonin trurin e tyre dhe eksploronin të gjitha përgjigjet e mundshme për të zgjidhur enigmën. Në enigmë, njerëzve u kërkohet të ndajnë dy mollë në mënyrë të barabartë midis tre personave me një goditje të thikës. A tingëllon e thjeshtë? Nëse po, a mund ta zgjidhni shpejt këtë enigmë?

Teksti në enigmë thotë: “Vetëm 6% e njerëzve mund ta zgjidhin këtë enigmë: këta të tre duan të ndajnë dy mollë në mënyrë të barabartë, siç mundeni me vetëm një goditje të thikës.” me një tavolinë përpara. Ka dy mollë dhe një thikë në tryezë. Ata po kërkojnë një mënyrë për të ndarë mollët në mënyrë të barabartë mes tyre dhe ju duhet ta arrini këtë duke përdorur vetëm një goditje të thikës.

Shikoni enigmën që sfidon njerëzit të ndajnë dy mollë midis tre personave pikërisht këtu:

Ky ngacmues truri befasues u shpërnda në faqen në Twitter të No Context Humans më 11 korrik. Që atëherë, më shumë se 27.6 milionë njerëz e kanë parë atë. Kur u prezantua me këtë enigmë, shumë ndanë përgjigjet e tyre në seksionin e komenteve.

Ne kemi mbledhur disa reagime të përdoruesve të Twitter për këtë lojë truri më poshtë:

“Vendosni fort dy mollë njëra mbi tjetrën. Pritini 1/3 e rrugës nëpër të dy mollët së bashku. Dy persona marrin secili 2/3 e një mollë. Personi i tretë merr 1/3 e njërës mollë dhe 1/3 e mollës tjetër.

“Gabim. Ka një mënyrë tjetër për të marrë 2 mollë të plota.’

Një përdorues i Twitter kërkoi ndihmën e ChatGPT për të zgjidhur këtë problem. Ai komentoi si më poshtë:

“Ja çfarë thotë ChatGPT: Vendosni një mollë mbi një tjetër për të krijuar një grumbull me dy mollë. Bëni një prerje horizontale në mes të pirgut të mollëve me thikë në një goditje. Ndani dy gjysmat e pirgut të mollëve. Merrni një gjysmë dhe lëreni mënjanë. Tani ju ka mbetur një mollë e plotë dhe një gjysmë mollë. Ndani gjysmën e mollës në dy pjesë të barabarta. Shpërndani një pjesë të gjysmë mollë dhe një mollë të plotë për çdo person.’

“1/3 e të dy mollëve menjëherë sepse thika është mjaft e gjatë.”

“Njëri prej tyre duhet të shkojë,”

“Hidhni mollët në ajër, feta çdo mollë në ajër në 3 pjesë në një lëvizje të qetë,”

A keni arritur ta zgjidhni këtë enigmë?

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Puzzle e vështirë: A mund të riorganizoni 3 ndeshje për të formuar 4 trekëndësha? Vetëm 7% e dinë përgjigjen

Një enigmë e parëndësishme ka shkaktuar vështirësi për shumicën e përdoruesve të internetit. A mund të jepni përgjigjen e saktë?