Këshilla të dobishme

Mos e hidhni më kurrë një tapë vere. Më e dobishme në kuzhinë sesa në plehra

8views

Çfarë të bëni me një tapë vere? Shumë njerëz nuk i kushtojnë shumë rëndësi këtij objekti të zakonshëm dhe thjesht e hedhin në koshin e plehrave. Por rezulton se mund ta përdorni përsëri, dhe jo vetëm për mbylljen e shisheve të alkoolit.

Foto: shutterstock/MB-O

Ka njerëz që e shijojnë verën si plotësues të ushqimit, por edhe për konsum kur mblidhen me miqtë dhe familjen. Ndonëse tapat zakonisht i hedhim në koshin e plehrave pasi e zbrazim shishen, ato mund të përdoren për herë të dytë, gjë që pak njerëz e kuptojnë. Është interesante se ky truk jo vetëm që do t’ju kursejë para, por edhe do t’jua bëjë jetën shumë më të lehtë. Çfarë të bëni me një tapë vere? Zbulojeni vetë dhe do ta bëni rregullisht.

Çfarë të bëni me tapat e verës? Vendosini ato në shportën e frutave

Tapat e verës nuk duhet të përfundojnë menjëherë në koshin e plehrave. Rezulton se mund t’i prisni disa prej tyre në gjysmë dhe t’i vendosni në shportën e frutave. Pse ta bëj? Nuk bie në sy tapa thith lagështinë dhe e mban frutin të freskët për shumë më gjatë. Ekipi në të njëjtën kohë do të mbrojë kuzhinën tuaj nga mizat e frutave ose mushkonjat. E vetmja gjë që duhet të mbani mend është të ndërroni rregullisht spinën, për shembull një herë në javë. Për këtë arsye, është mirë të hiqni rregullisht prizat. Ju gjithashtu mund t’i vendosni në një salcë të djegur për të thithur aromën e djegur dhe për të ruajtur gjellën.

Ku të hedhim tapat e verës? Disa njerëz bëjnë një gabim

Mbajtësit e verës zakonisht përbëhen nga lëvorja e lisit të tapës, disqe të ngjitura ose qendra tape. Ajo e verës është paksa e ndryshme nga tapa e shampanjës. Zakonisht ka një “kërpudha” karakteristike të spikatur që përbëhet nga disqe tape të ngjitura dhe qendra tape të ngjitura. Disa njerëz mendojnë se tapat e verës duhet të hidhen në enë letre. Megjithatë, rezulton se ky është një gabim dhe zgjedhja e duhur është një enë për mbetjet e përziera. Për të mbrojtur mjedisin, ia vlen të mbani mend këtë rregull në mënyrë që të mos bëni gabim të ricikloni pjesë që nuk ju nevojiten më.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Kjo është mënyra më e mirë për të ruajtur shampanjën e hapur. Ajo do të ruajë flluskat dhe shijen e saj

E vendosim në mikrovalë. Pas disa minutash, ju do të hiqni të gjitha papastërtitë pa fërkim