Këshilla të dobishme

Në Republikën Çeke, ata filluan të fusin zamiaky në pjatalarëse. Është një ide e mrekullueshme

7views

Kuzhinierët çekë dhe kuzhinierët e shtëpisë kanë zbuluar një metodë të re, efikase të pastrimit të patateve, e cila lehtëson përgatitjen e vakteve për grupe të mëdha. Kjo metodë e re përfshin përdorimin e një lavastoviljeje, e cila kursen kohën dhe përpjekjen e nevojshme për larjen tradicionale të duarve.

Një mënyrë inovative për të larë patatet

Çelësi i suksesit është vendosja e patateve në koshin e sipërm të pjatalarëses. Patatet grumbullohen në mënyrë që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme midis tyre që të kalojë uji dhe më pas fillon një cikël shpëlarjeje me ujë të ftohtë pa përdorimin e detergjentit.

Përparësitë e kësaj metode

Avantazhi kryesor i kësaj metode është kursimi i kohës dhe reduktimi i përpjekjeve fizike. Lavastovilja pastron në mënyrë perfekte patatet nga papastërtitë dhe papastërtitë, ndërsa ju mund t’i kushtoni kohën tuaj përgatitjeve të tjera të kuzhinës.

Mbrojtja e patateve nga nxirja

Kur bëhet fjalë për parandalimin e marrjes së zezë të patateve, zhytja e tyre në një tas me ujë të ftohtë mund të jetë efektive. Uji i ftohtë ngadalëson procesin e oksidimit, falë të cilit patatet ruajnë ngjyrën e tyre të ndritshme. Shtimi i një acidi, si lëng limoni ose uthull, në ujë mund të ndihmojë më tej në ruajtjen e ngjyrës së patateve.

Si të gatuani siç duhet patatet

Për të arritur teksturën dhe shijen perfekte, është e rëndësishme të zgjidhni llojin e duhur të patates, idealisht patatet dylli të verdha ose të kuqe që mbeten të buta dhe kremoze kur gatuhen. Patatet duhet të gatuhen për 10 deri në 15 minuta për copa më të vogla ose 20 deri në 25 minuta për copa më të mëdha. Ju mund të kontrolloni korrektësinë e gatimit duke shpuar patatet me një pirun.

Zgjerimi i përdorimit të lavastoviljes

Një makinë larëse enësh nuk është vetëm një ndihmës praktik kuzhine për larjen e enëve, por siç tregon ky trend i patates, mund të përdoret edhe për qëllime të tjera. Në disa raste, pjatalarëse përdoren, për shembull, për të sterilizuar kavanoza për konservim, e cila është një metodë efektive për të garantuar sigurinë dhe pastërtinë e kavanozëve.

Temperaturat e larta në makinë larëse enësh sigurojnë sterilizim efektiv, i cili është thelbësor për ruajtjen afatgjatë të produkteve të konservuara. Ky përdorim alternativ i lavastoviljes tregon sesi pajisjet shtëpiake mund të bëhen mjete shumëfunksionale që lehtësojnë punët e shtëpisë dhe kursejnë kohë.