Këshilla të dobishme

Një gjëegjëzë e vogël nga shkolla fillore ka ndarë përdoruesit e internetit. A e dini përgjigjen?

13views

Ushtrimi i rregullt i mendjes duke zgjidhur enigma logjike mund të sjellë shumë përfitime dhe të ndihmojë në ruajtjen e performancës më të mirë njohëse. Kjo është pikërisht arsyeja pse enigmat dhe enigmat logjike po bëhen kaq të njohura – ato kërkojnë aftësinë për të menduar në mënyrë logjike dhe analitike, ndërsa inkurajojnë zhvillimin e këtyre aftësive te njerëzit e të gjitha moshave. A jeni gati të merrni përsipër sfidën dhe të provoni këtë enigmë në dukje të thjeshtë të shkollës fillore? Duket e thjeshtë, por vetëm 15% e njerëzve gjejnë zgjidhjen e duhur.

Foto: arkiv privat

Enigmat dhe enigmat logjike po fitojnë popullaritet jo vetëm për argëtimin e tyre. Këto detyra janë të shkëlqyera për të trajnuar trurin tonë, ato përshpejtojnë reagimet dhe efikasitetin e tij, dhe personi që i zgjidh ato bëhet më inteligjent. Puzzle-i që ju prezantojmë është një nga ato detyra që kanë fituar status kulti dhe janë bërë hit në internet. Edhe pse në pamje të parë mund të duket e thjeshtë, pas një kohe rezulton se gjetja e rezultatit të duhur mund të jetë shumë më e vështirë.

60:5(7-5)=?

Shumë bëjnë të njëjtin gabim në të njëjtën kohë. Një enigmë e thjeshtë matematikore ka ndarë internetin

Një aftësi e rëndësishme në zgjidhjen e kësaj enigme matematikore është njohja e rregullit që mësojmë në klasën e katërt të shkollës fillore në mësimet e matematikës. Kjo është rendi në të cilin kryhen veprimet matematikore. Sipas këtij rregulli fillimisht zgjidhim veprimet në kllapa, më pas kryejmë shumëzim ose pjesëtim dhe në fund mbledhje ose zbritje. Tani që e njohim këtë parim matematikor, mund të mendojmë për përgjigjen e saktë për këtë enigmë. Pra, së pari kryejmë operacionin në kllapa:

60:5 (7-5) = 60:5 (2),

Pastaj veproni sipas rregullit nga e majta në të djathtë: 12(2),
Së fundi, shumëzimi: 12×2=24

Kjo do të thotë që përgjigja e saktë e enigmës është numri 24.

Përdoruesit e internetit argumentojnë midis dy rezultateve – 24 dhe 6. Megjithatë, duke marrë parasysh rendin në të cilin kryhen operacionet, rezulton se numri 24 është e vetmja përgjigje e saktë për këtë enigmë. Nëse keni një rezultat tjetër, provoni të lexoni përsëri rregullin e cituar dhe kryeni përsëri operacionin.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Puzzle e vështirë: A mund të riorganizoni 3 ndeshje për të formuar 4 trekëndësha? Vetëm 7% e dinë përgjigjen

Një enigmë e parëndësishme ka shkaktuar vështirësi për shumicën e përdoruesve të internetit. A mund të jepni përgjigjen e saktë?