Këshilla të dobishme

Një makinë larëse “duke kërcyer” është një shenjë se e keni tepruar. Është një gabim i zakonshëm. Mund ta hiqni shpejt

6views

Ndonjëherë, me kalimin e kohës, lavatriçe fillon të lëvizë gjatë rrotullimit, gjë që jo vetëm krijon zhurmë shtesë, por mund të jetë edhe e bezdisshme. Rezulton se tre faktorë mund të kontribuojnë në këtë gjendje. Ju lehtë mund ta eliminoni secilën prej tyre, por një gabim i zakonshëm është shkaku më i zakonshëm i problemeve.

Një makinë larëse që kërcen? Cili është problemi?
Foto: arkiv privat

Në disa raste, ndodh që lavatriçe të fillojë të ndryshojë pak pozicionin e saj gjatë centrifugimit. Kur pajisja lëviz, mund të nënkuptojë se ka një defekt të zakonshëm që më së shpeshti kontribuon në dështimin e makinës larëse. Megjithatë, nëse nuk është ky problemi, ka dy zgjidhje të tjera që mund t’ju ndihmojnë të zgjidhni problemin e kërcimit të pajisjes. Si ta bëjmë atë? Ju as nuk do të keni nevojë të thërrisni një ekspert.

Si e mbyllni lavatriçen që të mos kërcejë? Shpesh do të lëvizë nëse bëni një gabim

Nëse sapo keni blerë një makinë larëse të re dhe ajo fillon të kërcejë gjatë larjes së parë, është e lehtë të shpëtoni nga ky problem. Atëherë arsyeja më e zakonshme është se keni bërë një gabim jashtëzakonisht të zakonshëm. Duhet të hiqet shpejt për të shmangur thyerjen e pajisjes. Flokët e transportit me të cilat zakonisht është i pajisur daulle janë përgjegjës për gjithçka. Nëse nuk i hiqni, pajisja nuk do të funksionojë siç duhet dhe mund të fillojë të kërcejë gjatë rrotullimit. Duke hequr bllokimet, problemi do të zgjidhet dhe pasi të rindizni pajisjen, ajo do të fillojë të funksionojë siç duhet. Është gjithashtu një ide e mirë që të rreshtoni siç duhet këmbët e makinës larëse në mënyrë që ato të prekin tokën nga të gjitha anët. Përndryshe, mund të fillojë të lëvizë përsëri pas një kohe.

Pse lavatriçe kërcen pavarësisht nivelimit dhe heqjes së bravave? Problemi mund të qëndrojë diku tjetër

Megjithatë, jo të gjithë e dinë se kërcimet e makinës larëse gjatë tjerrjes mund të ndodhin në çdo kohë. Dhe kjo përkundër faktit se flokët janë hequr dhe këmbët janë rreshtuar. Në këtë rast, problemi mund të jetë përdorimi jo i duhur i pajisjes. Nëse vendosni shumë rroba në kazan, ato do të mbingarkohen gjatë ciklit dhe makina larëse do të fillojë të lëvizë. Mënyra e vetme për të zgjidhur problemin është të vendosni më pak rroba në kazan.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Aty ku uthulla dështon, hyjnë erëzat popullore. Jo sode! Harrojeni erën nga lavatriçe

Shpërndani disa pika në ujë dhe fshini me to një tavolinë druri. Kjo do të heqë qafe papastërtitë dhe mykun