Këshilla të dobishme

Një metodë e mrekullueshme për shkrirjen e shpejtë të mishit. Pothuajse askush nuk di për të

12views

Një frigorifer plot me mish cilësor për një darkë të shpejtë ose një Barbecue me miqtë është gjithmonë një ide e mirë. Megjithatë, problemi lind kur harrojmë të shkrijmë mishin në kohë. Tani ne ju sjellim këshilla se si të shkrini mishin në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë, në mënyrë që të mos shqetësoheni për planifikimin e darkës një ditë më parë.

Si të shkrini në mënyrë të sigurt dhe të shpejtë mishin

Mënyra më e mirë dhe më e sigurt për të shkrirë mishin është ta lini në frigorifer gjatë natës derisa të shkrihet plotësisht. Pasi të shkrihet, mishi i bluar, shpendët dhe ushqimet e detit duhet të qëndrojnë edhe një ose dy ditë në frigorifer. Mishi i kuq (viçi, derri, qengji dhe biftekët) do të zgjasë 3 deri në 5 ditë.

Nëse e lini mishin të shkrihet në frigorifer, atëherë mund ta ngrini me siguri kur nuk e përdorni më. Megjithatë, nëse ju duhet të shkrini mishin shpejt, ka metoda për të përshpejtuar procesin.

Si të shkrini mishin duke përdorur ujë të ftohtë

Kjo metodë është shumë efektive dhe e sigurt për shkrirjen e shpejtë të mishit pa përdorur furrë me mikrovalë. Vendoseni copën e ngrirë të mishit në një qese plastike të rimbyllshme dhe shtrydhni sa më shumë ajër të jetë e mundur. Hidhni ujë të ftohtë në një tas të madh dhe vendosni qesen me mish në të.

Ndryshoni ujin çdo 30 minuta për ta mbajtur të ftohtë dhe shkrijeni mishin siç duhet. Copat më të vogla të mishit (rreth 1 kg ose më pak) do të shkrihen për rreth një orë, copat më të mëdha (2 kg ose më shumë) mund të zgjasin 2-3 orë. Pas shkrirjes, nuk rekomandohet të ngrini përsëri mishin nëse nuk e keni gatuar më parë.

Si të shkrini shpejt mishin duke përdorur një furrë me mikrovalë

Një furrë me mikrovalë lejon shkrirjen e shpejtë dhe të lehtë të mishit në më pak se 10 minuta. Kjo metodë është më e mira për copat më të vogla të mishit. Lexoni manualin e furrës me mikrovalë për të gjetur mënyrën më të mirë për të shkrirë lloje të veçanta mishi. Nëse mikrovala juaj nuk ka një cilësim të shkrirjes, vendoseni në një cilësim më të ulët të fuqisë dhe lëreni të funksionojë për intervale të shkurtra derisa mishi të shkrihet.