Këshilla të dobishme

Një metodë e përdorur për qindra vjet që garanton rritjen me raketa të bimëve. Mjafton vetëm kjo

10views

Bimët kanë nevojë për lëndë ushqyese të mjaftueshme për rritjen e tyre të shëndetshme dhe të lumtur, por gjithashtu kanë nevojë për tokën e duhur. Gjithçka mund të organizohet. Pra, këtu është!

Toka dhe lëndët ushqyese

Ju ndoshta keni provuar gjithçka që mundeni për t’i bërë bimët tuaja të bëjnë më të mirën e tyre. Por ndonjëherë ne thjesht duhet të kërkojmë opsionin e duhur që kërkojnë bimët tona. Kur të kemi sukses, do të shpërblehemi me një vërshim lulesh ose me një korrje të pasur. Ndoshta ky sekret i lashtë i kopshtarisë i quajtur kripë Epsom nuk ju ka arritur ende. Çfarë është ajo?

Kripë e pasur me lëndë ushqyese që u nevojitet bimëve për rritje.

Kripa Epsom është një thesar i vërtetë në kopsht. Mund të jetë e dobishme kur rriten domate, trëndafila, azalea ose speca. Bimët do të mirëpresin dhjetë për qind magnez dhe trembëdhjetë për qind sulfate që përmban. Ata vështirë se mund të bëjnë pa këto lëndë ushqyese. Bimët kanë nevojë për to veçanërisht në fazën e rritjes.

Ndërsa disa kopshtarë pretendojnë se kjo kripë nuk i ndihmon bimët, të tjerë e lavdërojnë atë deri në qiell. Është një burim natyral shumë i mirëpritur i lëndëve ushqyese. Prandaj, mund ta përdorni këtë kripë të veçantë herë pas here si pleh, për shembull për të trajtuar domatet ose trëndafilat.

Toka juaj do t’ju falënderojë gjithashtu për kripën Epsom sepse ka një pH të lartë. Pra, nëse keni tokë acid, është koha që të filloni ngadalë ta neutralizoni atë.

Kjo do të parandalojë dëmtuesit

A nuk dëshironi që dikush tjetër të shijojë të korrat tuaja? Kripa Epsom përdoret si zëvendësim i kimikateve që vrasin kërmijtë dhe kërmijtë. Kur e spërkatni në tokën rreth bimëve tuaja, ju siguroni jo vetëm ushqimin e bimëve tuaja, por edhe mbrojtjen natyrore të të korrave.

Nuk përdoret gjatë lulëzimit

Ashtu si shumë plehra të tjerë, kjo kripë e veçantë nuk përdoret gjatë lulëzimit. Pra, mund ta përdorni menjëherë në fund të pranverës, kur bima sapo po rritet dhe gjethet e para po shfaqen, ose më vonë, pas lulëzimit.

Kripa Epsom do t’ju bëjë një favor të madh.