Këshilla të dobishme

Një migrenë mund të jetë e padurueshme. Si të shpëtojmë nga një dhimbje koke në pak minuta?

7views

Secili prej nesh vuan nga një migrenë herë pas here. Nuk është thjesht një dhimbje koke e thjeshtë, siç besojnë shumë njerëz, por është një sëmundje kronike shumë e vjetër, e cila shfaqet jo vetëm me dhimbje koke (shumica e tyre janë shpërthime dhimbjesh të çmendura), por gjithashtu shkon dorë për dore me dhimbje koke, të përziera. detyrime të vjella, të vjella ose fotofobi. Gratë vuajnë më shpesh nga migrena, në të gjitha kategoritë e moshave. Migrena shpesh shoqëron ditën e parë të menstruacioneve. Por gratë nuk janë të vetmet që mund të kenë migrenë. Sipas mjekëve, njerëzit nga mosha tridhjetë deri në dyzet vjeç kanë problem me migrenën.

Edhe pse migrena më së shpeshti shfaqet tek gratë gjatë menstruacioneve, menstruacionet janë larg nga shkaku i sëmundjes kronike të përmendur. Edhe vetë ekspertët nuk janë të sigurt për shkaqet. Për shembull, një ndryshim i papritur në sistemin nervor mund të kontribuojë në zhvillimin e migrenës, por nuk përjashtohet që faktorë nxitës të jenë edhe efektet e mjedisit të jashtëm apo të jashtëm.

Më e rëndësishme se shkaqet e migrenës është të dish se si të heqësh qafe migrenën sa më shpejt të jetë e mundur. Pilulat e dhimbjes së kokës janë efektive, por ato shpesh nuk funksionojnë brenda pak minutash. Pra, çfarë na çliron nga dhimbja torturuese dhe dëshira për të vjella në pak minuta?

Jepini trupit një goditje termike

Nëse zgjoheni me migrenë ose nëse keni migrenë gjatë ditës, jepini trupit tuaj një goditje të nxehtësisë. Ju nuk keni nevojë për ndonjë komoditet apo shpikje për këtë, gjithçka që ju nevojitet është një legen plot me ujë të nxehtë deri në valë dhe perime të ngrira. Ju mund të shkaktoni goditje të nxehtësisë duke i njomur këmbët në ujë të nxehtë dhe duke vendosur perime të ngrira në pjesën e pasme të kokës. Trupi lëshon migrenën nga trupi gjatë shokut.

Provojeni me barishte

Natyrisht, nuk duhet të harrojmë bimët, të cilat mund të përballojnë pothuajse çdo dhimbje ose sëmundje. Mjafton të bëni një çaj ose një zierje prej tyre dhe sëmundja do të qetësohet pas filxhanit të parë. Nenexhiku rekomandohet për migrenën dhe njihet për lehtësimin e dhimbjeve të kokës. Sidoqoftë, në të kaluarën, rimbaba e zakonshme, të cilën mund ta njihni edhe si margaritë rimbaba, e ka provuar veten.

Në rastin e parandalimit, pini, për shembull, çaj të mrekullueshëm të livandës.