Këshilla të dobishme

Një truk i lehtë për të ruajtur çdo pjatë të djegur dhe do të jetë si e re

9views

Ushqimi i djegur është i pakëndshëm. Jo vetëm që e keni prishur drekën ose darkën, por gjithashtu duhet të kaloni një kohë të gjatë duke pastruar para se të arrini ta ktheni tenxheren ose tiganin në gjendjen e tij origjinale. Thithja është hapi i parë, por çka nëse edhe kjo nuk ndihmon? Këtu janë disa këshilla.

Si të mos digjen enët

Këshilla e parë për të shmangur djegien e enëve është të monitoroni kohën e gatimit. Dhe për shkak se nuk është gjithmonë e mundur nga ana njerëzore, përdorni kohëmatësit vazhdimisht. Ndizni kohëmatësin edhe kur mendoni se do të jeni larg sobës. Ju gjithmonë mund të ndërpriteni nga një fëmijë, një telefon ose një zile dere. Pajisjet moderne janë të pajisura me një kohëmatës direkt në pllakë, pasi të ketë kaluar koha e caktuar, ngrohja fiket. Nëse pajisja juaj nuk ka një kohëmatës të integruar, përdorni kohëmatësin. Mund ta blini ose ta përdorni në telefonin tuaj celular. Përveç djegies së enëve tuaja, kohëmatësi do t’ju ndihmojë gjithashtu të kurseni energji.

Pastrimi i rregullt i tiganëve

Ndonjëherë edhe një pjatalarëse nuk ndihmon dhe sipërfaqja e enëve që shkëlqenin më parë ndotet shpejt. Herë pas here duhet t’i drejtoheni fërkimit manual për t’i rikthyer enëve shkëlqimin e tyre origjinal. Sigurisht që mund të merrni në dorë një sfungjer, furçë teli dhe gërryes, por ka metoda të tjera pastrimi. Ato janë shumë më të lira dhe më të buta.

Ju duhen vetëm dy përbërës për pastrim

Soda e bukës dhe patatja e papërpunuar janë të shkëlqyera për djegien e yndyrës. Prisni pataten dhe njomni të plotë në sodë buke. Për të pastruar, përdorni të njëjtën procedurë siç do të pastroni me një sfungjer. E kaloni pataten e lagur mbi të djegur. Soda në kombinim me niseshtenë e patates do të largojë në mënyrë efektive djegien. Pas gërvishtjes së skajeve, vjen gjysma e dytë e patates. Lyejeni sërish në sodë buke dhe përsëritni pastrimin. Së shpejti pjatat do të shkëlqejnë bukur.

Hiqni lehtë djegien

Ju nuk keni nevojë të pastroni mekanikisht djegiet kokëfortë. Aplikoni lakër turshi të freskët në djegie dhe lëreni të veprojë gjatë gjithë natës. Të nesërmen mund ta shpëlani tenxheren nën ujë dhe ta vendosni në lavastovilje. Kërcitjet shqetësohen nga lakra dhe lavastovilja e përfundon procesin pa as përpjekjen më të vogël.