Këshilla të dobishme

Njerëzit filluan të hidhnin qese çaji të përdorura në dysheme. Ka përdorime të mrekullueshme

15views

Riciklimi është trendi i kohës dhe falë tij gradualisht zbulojmë se pothuajse çdo gjë mund të ripërdoret. Mjafton nëse gjeni përdorimin e duhur për temën. Për shembull, a e dini sa mënyra të ndryshme mund të përdorni qeskat e çajit të përdorura?

Pastrues i madh

Përdorimi i qeseve të çajit të përdorura për pastrim rekomandohet veçanërisht për dyshemetë e errëta – qofshin ato prej druri apo pllakash.

Përgatitni çajin tuaj dhe thjesht vendosni qeset e injektuara në njolla të forta në dysheme. Lëreni të veprojë për disa dhjetëra minuta dhe më pas provoni ta pastroni. Njolla duhet të lirohet shumë më mirë. Ju, sigurisht, mund ta përsërisni procedurën nëse nuk funksionon herën e parë ose nëse nuk ka një efekt të mjaftueshëm.

Mund ta provoni edhe në tavolina prej druri – a ka mbetur ndonjë rrotë rrotë në dërrasë? Provoni t’i hiqni me qese çaji.

Ne përmendëm se duhet ta përdorni këtë truk në dyshemetë e errëta – veçanërisht çaji i zi mund të lërë njolla në dysheme të lehta.

Ushqimi i bimëve

Qeset e çajit rekomandohen gjithashtu të riciklohen si pleh për bimët. Për shembull, thjesht mund t’i përfshini në shtretërit e luleve – ato do të dekompozohen natyrshëm dhe do të pasurojnë tokën me substanca të dobishme që përmbahen në çaj. Është veçanërisht i përshtatshëm për bimët që pëlqejnë tokën më acid.

Mund ta përdorni edhe për bimë të brendshme. Në këtë rast rekomandojmë që qeset e përdorura t’i vendosni në ujë për ujitje dhe ta lini të qëndrojë. Çaji ri-injektohet dhe lëshon edhe një herë substanca të dobishme për të ndihmuar bimët tuaja.

Përkujdesje lëkure

Duhet të keni parë diku që njerëzit vendosin qese çaji të injektuar në fytyrë. Ka arsye për këtë. Çaji ka aftësinë të ushqejë lëkurën tonë dhe ta ndriçojë atë – falë kësaj, do të dukeni më pak të lodhur, lëkura juaj do të jetë më fleksibël dhe më e re. Qeskat e çajit përdoren veçanërisht rreth syve, ku mund të zvogëlojnë rrathët poshtë syve ose ënjtjen e lehtë. (Sigurisht që po flasim për qeskat e çajit të ftohtë!).

Ju mund të arrini një efekt të ngjashëm nëse shtoni qese çaji ose ujë në të cilin i lini qeset e çajit të zhyten në banjë.