Këshilla të dobishme

Njerëzit më inteligjentë kanë lindur në këtë muaj. Kërkimet e shkencëtarëve e konfirmojnë këtë

14views

Jo vetëm astrologët besojnë se muaji i lindjes ka një ndikim të madh në personalitetin tonë. Shkencëtarët amerikanë kohët e fundit vërtetuan se ekziston një lidhje midis datës së lindjes dhe inteligjencës dhe aftësive njohëse të një personi. Gjetjet u botuan në revistën prestigjioze të Byrosë Kombëtare të Kërkimeve Ekonomike. Pra, le të zbulojmë se cila shenjë e zodiakut është më inteligjent.

Foto: shutterstock/DimaBerlin

Çfarë thotë për ju stina në të cilën keni lindur?

Para se të gërmojmë në kërkimet e amerikanëve, le të kujtojmë gjetjet më të rëndësishme të astrologëve. Sipas këtyre gjetjeve, rezulton se njerëzit e lindur në stinë individuale ndryshojnë në personalitetin dhe qasjen e tyre ndaj jetës.

  • Stinët dhe personaliteti – Pranvera

Njihen njerëzit e lindur në pranverë ata janë të pajisur me energjinë e palodhur të optimistëve. Ata janë njerëz kureshtarë që zakonisht kanë shumë interesa. Ata janë kokëfortë dhe disavantazhi më i madh i tyre është argumentimi dhe mendjemprehtësia, gjë që e vështirëson arritjen e perfeksionit në një fushë të caktuar. Ata janë të ashtuquajturit zogj të hershëm.

  • Stinët dhe personaliteti – verë

Ata lindin në verë njerëz impulsivë me humor të ndryshueshëm dhe natyrë shpërthyese. Këto janë disavantazhet e tyre më të mëdha, ndërsa avantazhi i tyre është ndërgjegjja dhe puna e palodhur, falë të cilave ata shpesh kanë sukses në jetë. Në jetën e tyre personale, njerëzit e lindur në verë ndjekin zemrën e tyre dhe jo mendjen e tyre. Ata konsiderohen gjithashtu të ashtuquajturat bufat e natës.

  • Stinët dhe personaliteti – Vjeshtë

Dhe si janë njerëzit e lindur në vjeshtë? Astrologët besojnë se ato karakterizohen nga një natyrë misterioze, shpirtërore dhe ëndërrimtare. Shumica e tyre janë introvertë që pëlqejnë të flenë gjatë. Ata nuk kanë frikë nga ditët me shi dhe me re. Në vend që të ankohen për motin e keq, ata fokusohen në realizimin e pasioneve të tyre. Disavantazhi i tyre është shpesh problemet me përqendrimin dhe vendosmërinë në shoqëri.

  • Stinët dhe personaliteti – Dimër

Ne anen tjeter, Sipas astrologëve, fëmijët e dimrit janë më të qetët në të gjithë zodiakun. Ata gjithashtu thuhet se janë mjaft elastikë – fizikisht dhe mendërisht, kështu që pak situata mund t’i heqin ato nga ekuilibri. Ata shkojnë në shtrat herët dhe disavantazhi i tyre më i madh është se ata rrallë dëgjojnë zërin e zemrës së tyre në jetë. Njerëzit e lindur në dimër janë të ndjeshëm deri në ekstrem.

Stinët dhe inteligjenca – kur lindin njerëzit inteligjentë?

A ka ndonjë lidhje midis datës së lindjes dhe inteligjencës njerëzore? Byroja Kombëtare e Kërkimeve Ekonomike raporton mbi rezultatet e studiuesve nga Universiteti i Torontos, Universiteti i Floridës dhe Universiteti Northwestern në shtetin amerikan të Illinois, të cilët kryen një studim mbi më shumë se një milion nxënës amerikanë të shkollës midis moshës 6 dhe 15 vjeç. në përpjekje për të zbuluar.

Doli që nxënësit e lindur në shtator kanë nota statistikisht më të mira se nxënësit e lindur në muajt e tjerë. Kjo gjoja për faktin se ata janë statistikisht më të mëdhenj se pjesa tjetër e nxënësve të klasës (duke qenë se viti shkollor fillon në shtator, ata tashmë marrin një fillim 11-mujor për fëmijët e lindur në gusht).

Si rezultat, ata duhet të kenë një shans më të mirë për të hyrë në universitet dhe për të bërë një karrierë marramendëse sesa bashkëmoshatarët e tyre. Prandaj, në këtë drejtim, ne mund ta konsiderojmë shenjën e zodiakut të Virgjëreshës si më inteligjente.

Megjithatë, kjo është vetëm një nga shumë statistika që nuk duhet t’ju shqetësojë shumë, sepse nëse do të merreshin parasysh shenjat e zodiakut të nobelistëve, ato nën shenjën e Binjakëve dhe Peshores do të ishin në krye të listës. Dhe Panna do të renditej vetëm në vendin e tretë.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Një gjëegjëzë e vogël nga shkolla fillore ka ndarë përdoruesit e internetit. A e dini përgjigjen?

Njerëzit me këto emra tërheqin para. Zbuloni nëse jeni në listën me fat