Këshilla të dobishme

Njolla çaji në mbulesën tuaj të preferuar të tavolinës? Kjo përzierje e bërë në shtëpi do t’i largojë ato në 30 minuta

5views

Gjatë sezonit të festave, çaji me siguri do të shfaqet mes të gjitha llojeve të ushqimeve. Gjithashtu gjendet shpesh në tavolinat e përditshme. Sidomos gjatë mbrëmjeve të ftohta të dimrit. Mjafton një moment pavëmendjeje dhe disa pika apo edhe e gjithë pija mund të përfundojnë në mbulesën tuaj të preferuar të tavolinës. Për fat të mirë, ju vetëm duhet të veproni shpejt dhe të përdorni truke të thjeshta por efektive në shtëpi për të luftuar njollat. Ju mund të gjeni se si ta bëni këtë këtu.

Njollat ​​e çajit? Po me ta?
Foto: shutterstock/Afrika e Re

Kur pija juaj e preferuar e çajit bie në mbulesë tavoline, ju duhet të veproni dhe ta bëni sa më shpejt që të jetë e mundur. Thjesht larja e pëlhurës mund të mos jetë e mjaftueshme. Pra, si mund të merreni me njollat ​​e çajit?

Njollat ​​e çajit – si të shpëtojmë prej tyre në mënyrë efektive?

Çaji është një pije pa të cilën shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë një ditë. Ju shoqëron në jetën e përditshme dhe në raste festash. Megjithatë, është një produkt që mund të lërë njolla të pakëndshme në pëlhura nëse derdhen aksidentalisht.

Reagimi mjaft i shpejtë ndaj incidentit rrit shanset për heqjen e plotë të njollave. Përveç kësaj, mjetet juridike shtëpiake mund të ndihmojnë. Nuk keni pse të shpenzoni para për produkte të shtrenjta dhe kimike pastrimi.

njollat_çaj_verë
Njollat ​​e çajit – çfarë ju nevojitet
Foto: shutterstock/Piece of Cake

Si të hiqni në mënyrë efektive njollat ​​e çajit? Gjithçka që ju nevojitet janë disa produkte që mund t’i gjeni në kuzhinën tuaj

Nëse keni mundësi, së pari lagni një mbulesë tavoline të ndotur ose pëlhurë tjetër në ujë të ngrohtë. Më pas gjeni disa produkte në kuzhinë që do t’ju ndihmojnë të përballeni në mënyrë efektive me njollën.

Këto artikuj gjenden pothuajse në çdo kuzhinë. Për çfarë saktësisht po flasim? Lëng limoni, sodë buke dhe uthull. Mjafton nëse i përzieni së bashku në doza të vogla. Aplikojeni zierjen që rezulton në njollat ​​dhe lëreni për rreth 30 minuta.

Pas kësaj kohe, lani mbulesën e tavolinës në lavatriçe. Shpejtësia e duhur e reagimit dhe përdorimi i këtij truku të thjeshtë duhet të sigurojnë që të mos ketë asnjë gjurmë të njollës. Nëse është një njollë relativisht e madhe dhe intensive, përzierjes së krijuar mund t’i shtoni edhe peroksid hidrogjenii cili do të veprojë si zbardhues.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Shpërndani disa pika në ujë dhe fshini me to një tavolinë druri. Kjo do të heqë qafe papastërtitë dhe mykun

Aty ku uthulla dështon, hyjnë erëzat popullore. Jo sode! Harrojeni erën nga lavatriçe