Këshilla të dobishme

Numërimi mbrapsht për Krishtlindje – Organizohuni me listën përfundimtare

10views

Organizimi për Krishtlindje dhe mbajtja e një liste kontrolli është mënyra më e mirë për t’u siguruar që keni bërë atë që duhet për të kaluar një kohë të mirë për ju dhe të dashurit tuaj këtë vit.

Më pak se 2 javë deri në Krishtlindje dhe 3 deri në Vitin e Ri dhe stresi për të kapur hapin po rritet.

Tashmë keni vendosur se çfarë dhuratash do të blini dhe se pas tre vitesh nga pandemia, do të hapni shtëpinë tuaj për familjen dhe miqtë tuaj. Vetëkuptohet që tashmë e keni zbukuruar pemën e Krishtlindjes dhe nëse nuk e keni dekoruar ende, është gjëja e parë në listën tuaj të Krishtlindjeve.

Kjo listë kontrolli e Krishtlindjeve do të ndihmojë:

Dy javë më parë

Dhurata: Gjeni pak kohë dhe blini dhuratat për njerëzit tuaj. Me kalimin e ditëve, aq më shumë ka gjasa që të mbingarkoheni nga turmat dhe të mos gjeni atë që dëshironi.

Dhurata postare jashtë qytetit: Nëse kumbari juaj jeton në një qytet tjetër, përpiquni t’i dërgoni dhuratat me postë ose përmes e-shop deri më 10 dhjetor. Nëse nxitoni, atëherë njerëzit tuaj do ta kenë dhuratën tuaj në kohën e duhur.

Blini gjëra që nuk prishen nga supermarketi: Merr p.sh. pijet alkoolike, mallrat e konservuara dhe produktet standarde ose enët e gatimit ose artikujt e shërbimit që do t’ju nevojiten.

Një javë më parë

Pastroni shtëpinë tuaj tërësisht: Do të shijoni akoma më shumë dekorimet e Krishtlindjeve kur shtëpia është e pastër dhe kuzhina e organizuar.

Pastroni frigoriferin tuaj. Hidhni mbetjet e vjetra për të lënë vend për pjatat e mëdha.

Bleni bateri për lodra për fëmijë: Nëse nuk keni rezervuar gjatë blerjeve tuaja për Krishtlindje, sigurohuni që të keni gjithçka që ju nevojitet për atë lojë video në dorë ose makinë me telekomandë.

Tre ditë më parë

Bleni përbërës të freskët: Vizitoni zarzavate, dyqan komoditeti ose supermarket për perime ose fruta të minutës së fundit që do t’ju duhen për vaktet.

Vendosni tryezën: A i përdorni ato syze me buzë ari vetëm një herë në vit? Shijoni ato! Vendosni tryezën për Krishtlindje. Hiqeni nga dollapi dhe pastroni të gjitha sendet e shërbimit.

Dy ditë më parë

Organizoni gatimin: Në varësi të menusë që keni planifikuar, mund të filloni të përgatiteni për të gatuar disa pjata tani.

Bleni lule të freskëta: Pavarësisht nëse është një festë apo një vakt familjar, lulet e freskëta duhet të blihen gjithmonë dy ditë përpara. Lulet kanë kohë të hapen dhe do të jenë akoma të freskëta dhe aromatike.

Një ditë më parë

Përfundoni mbështjelljen e atyre dhuratave të minutës së fundit.

Përfundoni gatimin dhe bëni një orar për ditën e nesërme.

Shkoni në sallonin e flokëve.

Uluni, relaksohuni: Shijoni familjen dhe miqtë tuaj dhe shijoni traditat që ndani.

Healthstories.gr