Këshilla të dobishme

Para se të hedh rroba të reja në lavatriçe, bëj një gjë. Në këtë mënyrë heq bojërat dhe të gjitha kimikatet

10views

Larja e rrobave para përdorimit të parë, edhe pse shumë njerëz e konsiderojnë të panevojshme, është shumë e rëndësishme! Është e rëndësishme për shëndetin tonë. Shumë bluza ose pantallona të reja mund të mbulohen me kimikate të tilla si ngjyra, konservues apo edhe pesticide. Ne e dimë se si të shpëtojmë prej tij.

Larja e rrobave para përdorimit të parë, edhe pse shumë njerëz e konsiderojnë të panevojshme, është shumë e rëndësishme!
Foto: arkiv privat

Ndërgjegjësimi për nevojën për të larë rrobat menjëherë pas blerjes po rritet vazhdimisht. Dyqanet e veshjeve, prodhuesit e veshjeve dhe organizatat e konsumatorëve po theksojnë gjithnjë e më shumë rëndësinë e madhe të këtij hapi në procesin e përdorimit të veshjeve. Megjithatë, për të hequr qafe të gjitha papastërtitë, këshillohet të bëni një hap të rëndësishëm përpara se të vendosni rrobat në lavatriçe.

Po pyesni veten nëse duhet t’i lani rrobat përpara se t’i përdorni për herë të parë? Zbuloni rreziqet

Po pyesni nëse duhet t’i lani rrobat përpara se t’i vishni për herë të parë? Është e rëndësishme të mbani mend se rrobat e reja mund të mbulohen me kimikate të ndryshme si ngjyra, konservues ose përfundime, të cilat mbeten në pëlhurë pas procesit të prodhimit, transportit dhe ruajtjes. Këto mund të shkaktojnë acarim të lëkurës apo edhe reaksione alergjike te njerëzit me lëkurë të ndjeshme. Veç kësaj, rrobat e reja mund të përmbajnë edhe baktere, lëkurë të vdekur nga njerëzit e tjerë ose papastërti, të cilat gjithashtu mund të paraqesin rrezik për shëndetin.

Si ndihmon njomja e rrobave në ujë me uthull? Ka shumë përparësi

Përpara se të vendosim rrobat e reja në lavatriçe, duhet bërë edhe një gjë tjetër përveç heqjes së etiketave. Konkretisht i lajmë në ujë me uthull. Kjo mund të ketë disa përparësi, së pari ndihmon në stabilizimin e ngjyrave, veçanërisht nëse rrobat kanë tendencë të njollosen gjatë larjes së parë.

Uthulla vepron si një stabilizues natyral që redukton rrezikun e transferimit të ngjyrës në rroba të tjera. Së dyti, uthulla vepron si zbutës i rrobave, duke i bërë rrobat më të buta dhe më të këndshme në prekje. Së treti, uthulla ka veti antibakteriale dhe deodoruese që mund të ndihmojnë në eliminimin e aromave të pakëndshme që mund të shfaqen në rrobat e reja pas procesit të prodhimit dhe ruajtjes. Përveç kësaj, njomja e rrobave në uthull mund të ndihmojë gjithashtu në largimin e papastërtive dhe baktereve nga pëlhura, të cilat mund të jenë veçanërisht të dobishme për veshjet e veshura drejtpërdrejt kundër lëkurës.

Ocot vepron si një stabilizues natyral që zvogëlon rrezikun e transferimit të ngjyrës në rroba të tjera.
Foto: arkiv privat

Lani rrobat përpara përdorimit të parë. Bëni këtë për të parandaluar dëmtimin

Larja e rrobave para përdorimit të parë mund të duket relativisht e thjeshtë. Por ia vlen t’i kushtoni vëmendje disa hapave për t’u siguruar që të mos dëmtoni rrobat tuaja të reja. Sidomos nëse është bërë nga pëlhura natyrale. Këtu janë disa hapa që mund të ndërmerrni:

  1. Përpara se të lani rrobat, kontrolloni etiketën e rrobave për të parë nëse ka ndonjë udhëzim të veçantë larjeje, si temperatura e larjes, mënyra e tharjes, etj.
  2. Ndani rrobat sipas ngjyrës dhe llojit të pëlhurës. Mos i lani rrobat me ngjyrë të hapur me veshje me ngjyrë të errët për të parandaluar transferimin e ngjyrave. Edhe larja e pëlhurave delikate veç e veç mund të ndihmojë në parandalimin e dëmtimit.
  3. Personalizojeni detergjentin tuaj. Zgjidhni atë të duhurin për llojin e pëlhurës dhe ngjyrën e veshjes suaj. Ju gjithashtu mund të konsideroni përdorimin e një detergjenti të butë, veçanërisht nëse keni lëkurë të ndjeshme.
  4. Vendoseni veshjen në lavatriçe sipas rekomandimeve në etiketën e veshjes. Vendosni një program dhe temperaturë të përshtatshme larjeje.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Si të përdorni kapsula larës? Ky gabim dëmton funksionimin e tyre

Që tani e tutje, do të filloni të shtoni në çdo larje. Rrobat tuaja të bardha do të jenë si të reja