Këshilla të dobishme

Pastruesit luanin shortin. Ata fituan miliona, por erdhën në punë të nesërmen

16views

Kuttimalu, Radha, Leela, Baby, Bindu, Lakshmi dhe pesë gra të tjera takohen për të blerë biletën e lotarisë. Zonjat e pastrimit nga Kerala shpenzuan 3 euro për biletën. Edhe pse nuk duket shumë, ia vlen një ditë rrogë për gratë që vijnë nga India. Megjithatë, rreziku u shpërblye. Gratë fituan 63 milionë rupi, pra afërsisht 700 mijë euro.

shutterstock/Natali_Mis

Historia e njëmbëdhjetë pastruesve nga India mund të jetë një skenar për një film. Veç se ka ndodhur vërtet. Njëmbëdhjetë gra u regjistruan në një llotari të vetme me besimin se do të ndryshonte jetën e tyre. Ata lanë shtëpitë e tyre çdo ditë për të pastruar tualetet dhe për të mbledhur mbeturinat shtëpiake të padegradueshme. Ata paguheshin 250 rupi në ditë – rreth 3 euro – për punën e tyre të vështirë. Lotaria ishte shansi i tyre i vetëm për të shlyer borxhet dhe për të jetuar me dinjitet.

Bileta e lotarisë ndryshoi jetën e tyre

Lotaria u organizua nga qeveria e shtetit Kerala. Gratë morën pjesë në të për herë të katërt. Duke qenë se një lot kushtonte sa dita e pastruesve, ata vendosën të vepronin së bashku dhe asnjëra prej tyre nuk u la “për uthull”. Siç tha 72-vjeçarja Kuttimalu për BBC-në, megjithëse nuk kishte para të mjaftueshme për të kontribuar, një shoqe i dha asaj shumën që mungonte.

“Ne nuk prisnim të fitonim një shumë kaq të madhe parash,”

– tha ajo më vonë.

Ata do të kenë në dispozicion 700 mijë euro.

“Ne nuk do ta braktisim këtë punë”

Të gjitha gratë kanë një situatë të vështirë familjare.

“Jam duke u mbytur në borxhe, kështu që këto para do të jenë një lehtësim i madh. Më në fund do të kem paqe. Por i gjithë tensioni më largohet vetëm kur paratë shfaqen në llogarinë time”.

– theksoi 50-vjeçarja Leela, nënë e katër vajzave, në një intervistë për BBC.

Nga ana tjetër, 62-vjeçarja Baby do të përdorë fitimet për të rindërtuar shtëpinë e saj, e cila u shkatërrua gjatë përmbytjeve në Kerala në vitin 2018. Pavarësisht se situata e grave ka ndryshuar në mënyrë dramatike, një ditë pas shpalljes së rezultateve të shortit , të gjithë dolën në punë.

“Ne kemi vendosur për një gjë: nuk do ta lëmë këtë punë sepse na ka sjellë lumturi.

– theksoi Leela.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Ajo e quan veten Barbie e parë çeke. “Unë dukesha si ajo para se të hyja nën thikë”

Shibari ose arti japonez i dashurisë. Ofron ndjesi ekstreme seksuale dhe forcon lidhjet emocionale