Këshilla të dobishme

Për disa qindarkë. Pastron tualetin më shpejt se një agjent kimik. Shkrin bllokimet dhe papastërtitë

8views

Çfarë mund dhe nuk mund të hidhet në tualet? Jo të gjithë e kuptojnë se çfarë duhet të vendoset atje. Nëse dëshironi të shmangni problemet me kanalet e bllokuara, ia vlen të përdorni këto ilaçe shtëpiake. Ato janë të lira dhe funksionojnë shpejt.

Megjithatë, shmangni përdorimin e llojeve të tjera të letrës, të tilla si letra kuzhine ose fasule, pasi ato mund të bllokojnë tubin.
Foto: pexels.com/Vie Studio

Shumë njerëz nuk i kuptojnë pasojat e shkarkimit të gjërave të gabuara në tualet, gjë që mund të çojë në bllokimin e tubave dhe probleme serioze të ujërave të zeza. Mungesa e vetëdijes ose zakonet e këqija mund të çojnë në riparime dhe probleme të kushtueshme për të gjithë komunitetin. Sot do të përshkruajmë se si të kujdesemi siç duhet për kullimin e tualetit.

Çfarë mund dhe nuk mund të hidhet në tualet? Kjo eshte shume e rendesishme

Përveç mbetjeve biologjike, vetëm substancat që janë të biodegradueshme dhe që dekompozohen lehtësisht në ujërat e zeza mund të hyjnë në tualet. Artikuj të tillë përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në: letër higjienike. Megjithatë, shmangni përdorimin e llojeve të tjera të letrës, të tilla si letra kuzhine ose fasule, pasi ato mund të bllokojnë tubin.

Nga ana tjetër, ka shumë gjëra që nuk duhen derdhur në tualet. Ketu jane disa shembuj:

  1. Pelenat e disponueshme janë bërë nga materiale që nuk dekompozohen në ujërat e zeza.
  2. Pecetat higjienike, edhe ato të etiketuara “të flushueshme”, nuk duhet të hidhen në tualet.
  3. Ashtu si pelenat e disponueshme, tamponët dhe pecetat higjienike janë bërë nga materiale që nuk dekompozohen në ujërat e zeza.
  4. Tamponët e pambukut dhe shkopinjtë për pastrimin e veshëve mund të shkaktojnë bllokime në kanalet e kanalizimeve.
  5. Hedhja e mbetjeve të drekës në tualet gjithashtu nuk rekomandohet dhe nuk është e sigurt për sistemin e ujërave të zeza.

Mos harroni se ajo që nuk është e biodegradueshme ose mund të çojë në bllokimin e tubave duhet të hidhet gjithmonë në kosh.

Çfarë duhet të bëni kur tualeti është i bllokuar? Një mjet është i dobishëm

Kur një tualet bllokohet, ia vlen të ndërmerrni disa hapa për të provuar të pastroni bllokimin dhe të rivendosni rrjedhën normale të ujit. Këtu janë disa hapa të rekomanduar. Nëse vëreni një problem me kalimin e tualetit, mos shpëlani më shumë ujë për të parandaluar tejmbushjen. Pastaj provoni të përdorni pistën. Vendoseni në tas dhe bëni disa lëvizje të ngutshme lart e poshtë. Kjo mund të ndihmojë në lirimin e bllokimit. Megjithatë, nëse kjo nuk ju ka ndihmuar, është e mundur që për të hequr bllokimin të përdorni preparate të dizajnuara për këtë qëllim, të cilat mund t’i bëni edhe vetë në shtëpi.

Si të zhbllokoni një kanal tualeti duke përdorur mjete juridike shtëpiake? Ata janë të lirë dhe do të ndihmojnë në parandalimin e problemeve

Hidhni gjysmë filxhani sodë buke në tualet dhe më pas shtoni gjysmë filxhani uthull ose acid citrik të tretur në ujë.
Foto: shutterstock/Nick Alias

Nëse keni një kanal tualeti të bllokuar ose nëse dëshironi të parandaloni një situatë të tillë, ia vlen të përdorni mjete juridike të lira shtëpiake. Këtu janë hapat që mund të ndërmerrni:

  1. Hidhni gjysmë filxhani sodë buke në tualet dhe më pas shtoni gjysmë filxhani uthull ose acid citrik të tretur në ujë. Reaksioni kimik bën që përzierja të shkumëzojë.
  2. Lëreni përzierjen veproni për rreth 30 minuta ose më shumë për të hyrë në fuqi. Reaksioni kimik do të ndihmojë në zgjidhjen e bllokimeve në kullues.
  3. Pas pritjes, shpëlajeni tualetin me ujë të bollshëm për të nxjerrë papastërtitë e tretura dhe për të pastruar tubin e kullimit.
  4. Për rastet më të vështira të papastërtisë ose shkallës, mund ta përsërisni këtë procedurë disa herë për të arritur rezultate më të mira.

Përveç kësaj, nëse problemi i kullimit të tualetit është serioz ose nuk mund të zgjidhet me mjete juridike shtëpiake, është mirë që kontaktoni një instalues ​​i cili mund të vlerësojë dhe eliminojë në mënyrë profesionale problemin.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Hidhni dy lugë gjelle në kullues dhe lavamani i bllokuar do të zhbllokohet në asnjë kohë. Nuk është aspak sode

Shtyjeni në kanalin e bllokuar dhe do ta lironi shpejt tubin. Harrojeni flokët dhe aromën