Këshilla të dobishme

Përhapeni në cepat e shtëpisë. Miu largohet për mirë

9views

Një mi në shtëpi nuk është një gjë e këndshme, por nëse shfaqet, duhet ta hiqni qafe menjëherë. Një mysafir i paftuar shpesh shfaqet papritur dhe shpesh na fshihet nga sytë, duke e bërë të vështirë detyrën për ta dëbuar. Nëse kemi edhe dyshimin më të vogël se kemi një qiramarrës të egër, është e nevojshme të përdorim një metodë ekologjike për t’i nxjerrë vetë nga shtëpia jonë. Çfarë duhet të bëjmë nëse kemi një mi në shtëpi? Le të zbulojmë.

Çfarë duhet të bëjmë nëse kemi një mi në shtëpi?
Foto: pexels.com/Denitsa Kireva

Një mi në shtëpi? Vepro shpejt

Minjtë janë krijesa shumë inteligjente dhe është mjaft e vështirë për t’i kapur ata në aktin e varfërimit të furnizimit tonë ushqimor dhe shkatërrimit të mobiljeve tona. Prandaj, jo gjithmonë jemi të vetëdijshëm se ata janë vendosur lirisht në objektin tonë. Si ta kuptojmë se ka një mi në shtëpinë tonë? Sidomos në mbrëmje dhe gjatë natës dëgjojmë tinguj të çuditshëm që vijnë nga qoshet apo dhomat që i vizitojmë herë pas here. Përveç kësaj, brejtësit shoqërohen nga një erë e fortë karakteristike: shumë e dukshme. Për më tepër, minjtë lënë dëshmi të pranisë së tyre: ushqim të gërryer, mbetje të fshehura në qoshe dhe mobilje ose kabllo të dëmtuara.

Prania e një miu nuk duhet nënvlerësuar kurrë, sepse ai mund të bartë parazitë dhe sëmundje të rrezikshme për jetën e njeriut.

Si të shpëtojmë nga një mi?

Vetëm njohuria se mund të ketë një mi në shtëpi i tremb disa njerëz dhe jo të gjithë mendojnë të merren me këtë problem. Atëherë nuk mbetet gjë tjetër veçse të kërkosh ndihmë nga ekspertët. Kompanitë e shfarosjes në mënyrë efektive dëbojnë minjtë nga shtëpia, të cilët me lakmi i varfërojnë furnizimet tona në qilar. Megjithatë, nuk duhet të mbështeteni në dafinat tuaja, pasi brejtësit mund të kthehen. Prandaj, hapi i parë do të jetë sigurimi i shtëpisë tuaj kundër ndërhyrjes së mundshme të mysafirëve të paftuar. Ia vlen të shikoni gjendjen e shtëpisë dhe të hiqni çdo boshllëk që mund të jetë një rrugë e mundshme hyrjeje.

Minjtë mund të tremben me mjete natyrale. Limon, vaj mentoli, piper i kuq, lesh mace apo qeni, llak flokësh.
Foto: shutterstock/Gv Image-1

Një mi në shtëpi? Këtu janë mjetet juridike në shtëpi

Doli se minjtë mund të tremben larg shtëpisë sonë me mjete natyrore. Rezulton se brejtësit janë të ndjeshëm ndaj aromave të caktuara, dhe për hundën e njeriut ata janë ose krejtësisht indiferentë ose edhe të këndshëm. Pra, çfarë funksionon si një repelues i minjve?
Limon, vaj mentoli, piper i kuq, lesh mace apo qeni, llak flokësh.

Thjesht fërkoni artikujt e përmendur, njomni një top pambuku në to ose spërkatni qoshet dhe të çarat për të larguar minjtë nga shtëpia jonë. Nëse keni një kopsht, është gjithashtu një ide e mirë të siguroheni që minjtë tashmë e dinë se nuk janë të mirëpritur atje. Prandaj, është mirë që në shtretër të mbillni bimë aromatike: nenexhik, kamomil ose oleander.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Ajo bleu një apartament të ri. Ajo nuk e priste një pamje të tillë në tualet. “Unë jam duke lëvizur”

Si të shpëtojmë nga minjtë? Pritini në gjysmë dhe shpërndajeni. Dëmtuesit do të ikin atje ku rriten specat