Këshilla të dobishme

Prej pesë vitesh ai përmbush vendimet e Vitit të Ri. Nuk kam nevojë për “goditje motivuese”

8views

Shumë njerëz marrin vendime për Vitin e Ri me fillimin e vitit 2024. Në fillim jemi plot optimizëm dhe qëllime të mira. Megjithatë, me kalimin e kohës bëhet gjithnjë e më e vështirë ndjekja e tyre. Një truk mund të ndihmojë.

Foto: Pixabay/magnetme tiktok.com/@nikidetrich

Me ardhjen e një viti tjetër, shumë njerëz vendosin për një të ashtuquajtur “fillim të ri”. Një listë e vendimeve të Vitit të Ri i bashkëngjitet këtij vendimi. Megjithatë, siç rezulton pas një kohe, ndryshimi i zakoneve të jetës është jashtëzakonisht i vështirë. Një vit më parë, një përdorues i TikTok ndau një mënyrë për të ruajtur motivimin dhe këmbënguljen e lartë në arritjen e qëllimeve.

Si të mbani vendimet e Vitit të Ri? Ndoshta edhe falë këtij truku të zgjuar

Kujdesuni për aktivitetin fizik. Pi më shumë ujë. Ngrihuni më herët. Udhëtoni më shumë. Ju duhet të keni bërë një nga këto vendime të Vitit të Ri të paktën një herë në jetën tuaj. Pyetja e dytë është nëse i mbani ato. Të mbash vullnetin tënd është e vështirë dhe të ndryshosh të gjithë jetën tënde që të përkojë me një vit të ri kalendarik nuk është praktika më e qëndrueshme. Për më tepër, një vit është një kohë shumë e gjatë. Motivimi ynë është i rëndësishëm, gjërat na pengojnë. Falë një përdoruesi të TikTok të quajtur @nikidetrich, është e mundur. Ajo prezantoi një mënyrë të thjeshtë për të mbajtur vendimet tuaja të Vitit të Ri.

“Vendosja e objektivave për gjithë vitin është e mrekullueshme (…) Shoku im më i mirë dhe unë krijuam diçka të quajtur “Krijo vitin tënd” dhe ne e kemi bërë atë që nga ajo kohë. 2018.” Çështja është se në vend të zgjedhjes së një ose më shumë qëllimeve kryesore për t’u ndjekur për 365 ditët e plota, çdo 12 muajsh i caktohet një qëllim ose fushë specifike për t’u fokusuar.”

– shpjegon Detrich në një video që është parë më shumë se 2.5 milionë herë.

@nikidetrich Një mënyrë ndryshe për t’iu qasur rezolutave të Vitit të Ri! Çfarë do të shtonit/të hiqnit? #krijoni vitin tuaj #nye #newyearnewme #newyearsresolutions #resolutions2022 #newyeargoals #hacks produktivitetit ♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Cilat mund të jenë vendimet tuaja për Vitin e Ri? Një listë idesh për çdo muaj

Për shembull, pas një dhjetori alkoolik, mund të përqendroheni në kujdesin për shëndetin dhe gjendjen tuaj fizike në janar. TikToker tha se mundesh “lini takime me mjekun, bëni ekzaminime dhe jepni përparësi aktivitetit fizik”.

Në shkurt, nuk do të braktisni zakonet e shëndetshme menjëherë pas fundit të janarit, por thjesht do t’i zhvendosni prioritetet tuaja në një fushë tjetër të jetës tuaj. Zgjidhni një shtëpi sipas planit të Detrich. Kaloni më shumë kohë, për shembull, duke krijuar një hapësirë ​​më funksionale dhe duke e organizuar atë. Atëherë ju jeni për çdo muaj pasardhës, caktoni një fushë të ndryshme aktiviteti për t’u fokusuar, nga financat dhe miqësitë deri te shoqërimi.

 • Janar – shëndeti dhe aktiviteti fizik.
 • Shkurt – shtëpi.
 • Mars – financat.
 • Prill – ushqim i shëndetshëm.
 • Maj – karrierë.
 • Qershor – shëndeti mendor.
 • Korrik – kreativitet dhe spontanitet.
 • Gusht – marrëdhëniet dhe kontaktet sociale.
 • Shtator – pastrimi i mënyrës së jetesës.
 • Tetor – shpirtërore.
 • Nëntor – vlerësim, mirënjohje.
 • Dhjetor – kujdesuni për çdo aspekt.

Megjithatë, si me çdo gjë, duhet të silleni në moderim.

Gjëja kryesore nuk është të përpiqeni të grumbulloni gjithçka në një periudhë më të shkurtër kohore, por të bëni ndryshime të vogla por graduale që do t’ju bëjnë të jeni më të lumtur, më të shëndetshëm dhe më të kënaqur për vitin e ardhshëm.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Dhurata e djalit të saj e ka përlotur. Urimet për Krishtlindje ia ka bërë bashkëshorti i saj i ndjerë

Një trend i rrezikshëm nga rrjeti TikTok. Nënat sfidojnë fëmijët e tyre që t’ia kthejnë atë. “Është e turpshme të qeshësh me të”