Këshilla të dobishme

Produkte të pasura me proteina

14views

Proteina mund të konsiderohet e plotë kur përmban të gjithë gamën e aminoacideve thelbësore dhe këto janë vetëm produkte të pasura me proteina shtazore. Lëndët ushqyese jo të plota mund të gjenden në perime dhe drithëra.

Një dietë e plotësuar me produkte të pasura me proteina shtazore i siguron trupit të gjitha aminoacidet e nevojshme. Produktet e përshtatshme janë:

– mish (mishi i viçit ka më shumë)

– Peshku

– vezë

– qumësht

– te behesh.

Mesatarisht, proteinat duhet të përbëjnë 10-35% të kalorive të një personi. Njerëzit që janë më aktiv fizikisht dhe praktikojnë sporte kanë nevojë për më shumë proteina në dietën e tyre ditore se të tjerët.

Gjithnjë e më shumë njerëz heqin dorë nga ngrënia e mishit për arsye shëndetësore apo të jashtme. Vegjetarianizmi dhe veganizmi po bëhen gjithnjë e më në modë. Megjithatë, përjashtimi i mishit nga dieta juaj ditore gjithashtu eliminon plotësisht proteinat shtazore.

Prandaj, lind nevoja për ta zëvendësuar atë me produkte të përshtatshme bimore. Kjo është mënyra e vetme për të siguruar trupin tuaj me lëndë ushqyese optimale. Produktet e pasura me proteina bimore përfshijnë:

– susam

– bajame

– fara kungulli

– luledielli

– kikirikë, fëstëkë

– thjerrëzat

– fasule

– bizele

– ushtar

– kokrra të parafinuara.

Proteina bimore është e paplotë, prandaj rekomandohet kombinimi i perimeve me drithërat dhe drithërat në mënyrë që dieta të përmbajë të gjitha aminoacidet e nevojshme për trupin.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.