Këshilla të dobishme

Psikopatët më shpesh i hapin këto tre tema në biseda

10views

Një psikopat është një person me një çrregullim të personalitetit antisocial. Karakterizohet nga sadizëm, narcisizëm, egoizëm dhe prirje manipuluese. Dhe megjithëse është shumë i rrezikshëm dhe toksik, shpesh mund të maskohet mirë dhe në të njëjtën kohë të duket simpatik dhe shumë i pëlqyeshëm. Të zbulosh se një person ka të bëjë me një psikopat është shumë e vështirë dhe shpesh kërkon ndihmën e një profesionisti.

Foto: shutterstock/Dundanim

Psikopati më së shpeshti merret me këto tri tema. Bej kujdes

Si mund ta kuptojmë se një person është rreth nesh psikopat? Janë disa sinjale që duhet të na shqetësojnë. Duhet t’i kushtoni vëmendje veçanërisht sjelljes ashtu siç është mosrespektimi i normave shoqëroretë prirur për të gënjeshtraimpulsiviteti, nervozizmi dhe agresiviteti, pamaturia ndaj sigurisë së të tjerëve, papërgjegjshmëria e vazhdueshme dhe mungesa e pendim.

Shkencëtarët kanë vite që studiojnë sjelljen e njerëzve me çrregullime mendore dhe përfundimet në të cilat kanë arritur janë shumë interesante dhe jashtëzakonisht bindëse. Doli që psikopatët sjellin tema të caktuara shumë më shpesh se të tjerat. Ata gjithashtu preferojnë shije specifike dhe një kohë të vetme për të fjetur.

Studiuesit e udhëhequr nga Jeff Hancock i Universitetit Cornell zhvilluan intervista të detajuara me 52 vrasës të dënuar, 14 prej të cilëve ishin diagnostikuar me çrregullim të personalitetit psikopatik. Rezultoi se këta persona flisnin në mënyrë të çuditshme. Mbi të gjitha, ata shpenzuan shumë kohë për të justifikuar krimet e tyre. Ata gjithashtu përdornin lidhëzat shumë më shpesh se të tjerët dhe në thëniet e tyre kishte më shumë tinguj si “aha”, “ehe”, “yhy”.

I njëjti studim zbuloi gjithashtu se psikopatët më shpesh diskutojnë tre tema: ushqimin, paratë dhe seksin

Dr. Peter Jonason vuri në dukje se njerëzit e shqetësuar kanë më shumë gjasa të jenë bufat e natës. Ashtu si shumë grabitqarë, ata preferojnë këtë kohë të ditës, edhe sepse në mungesë të dritës dobësohen funksionet njohëse të njerëzve të tjerë, gjë që u jep përparësi psikopatëve.

Një studim tjetër i kryer në Universitetin e Insbrukut zbuloi se psikopat shpesh preferon ushqime të caktuara. Zakonisht i pëlqen kafeja e zezë, rrepka, selino ose tonik. Këtu, tipari i përbashkët është shija e hidhur.

Natyrisht, fakti i thjeshtë që dikujt i pëlqen të flasë për ushqimin, paratë dhe seksin, shkon në shtrat vonë, pi kafe pa sheqer dhe shtyp rrepka, nuk do të thotë se kemi të bëjmë me një psikopat. Çrregullimet e personalitetit njihen më lehtë nga sjellja antisociale e lartpërmendur sesa nga preferencat e jetës. Merrni këtë artikull si një kuriozitet dhe jo një udhëzues se si të dalloni një psikopat.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

A keni ëndërr që keni tradhtuar partnerin tuaj? Eksperti: Nënndërgjegjja juaj po përpiqet t’ju tregojë diçka

Për gjashtë javë ai u shtir si romantik dhe e merrte në takime. Më pas doli e vërteta