Këshilla të dobishme

Qafë e ngrirë? 6 ushtrime që e lehtësojnë atë

10views

Dhimbja e qafës është një simptomë që mund të ketë shkaqe të ndryshme

Zakonisht vjen nga qëndrimi jo i mirë i trupit dhe kokës në ambientin e punës, në aktivitete të ndryshme si dhe në gjumë. Ajo që ndodh zakonisht është se muskulatura rreth qafës tkurret dhe krijon ose përkeqëson dhimbjen. Ajo që është shumë e rëndësishme është ruajtja e lëvizshmërisë së mirë të qafës dhe muskujt e relaksuar të qafës. Më poshtë do të gjeni gjashtë ushtrime që mund t’i bëni kudo sa herë që ndjeni “shtrëngim” në qafë.

Ushtrimi 1

Sillni dorën e djathtë në kokë dhe tërhiqeni butësisht drejt shpatullës së djathtë. Mbajini shpatullat mbrapa dhe poshtë. Qëndroni për 30″ dhe ndërroni anët.

Ushtrimi 2

Kthejeni kokën në anën e djathtë duke e sjellë mjekrën mbi supe. Kur gjithçka tjetër dështon, ndihmoni me të njëjtën dorë duke shtypur butësisht në të njëjtin drejtim. Mbajeni për 30″ dhe ndërroni anët.

Ushtrimi 3

Tërhiqeni butësisht kokën diagonalisht poshtë në anën e djathtë. Mbani shpatullat larg veshëve. Mbajeni për 30″ dhe ndërroni anët.

Ushtrimi 4

Gërshetoni gishtat pas kokës, afroni mjekrën pranë gjoksit duke mbyllur bërrylat në qendër. Mbajini shpatullat larg qafës. Me thithjen hapni krahët anash, lart e pak poshtë. Përsëriteni 3 herë duke qëndruar 30″ në çdo pozicion.

Ushtrimi 5

Lëvizja paralele e kokës me tokën përpara dhe prapa (ose përndryshe lëvizni kokën sikur të bëni një mjekër të dyfishtë). Përsëriteni për 5 herë.

Ushtrimi 6

Sillni dorën brenda dhe me thithjen e hapur anash. Përsëriteni 5 herë dhe më pas ndërroni anën.

Instruktorja e jogës Valia Giatzakis në ygeiamou.gr