Këshilla të dobishme

Rërë dhe gurë në veshka, pra gurë në veshka

7views

Simptoma kryesore është dhimbja e papritur kolike që shfaqet në rajonin e mesit dhe rrezaton në ijë. Mund të shfaqen gjithashtu nauze, të vjella dhe hematuria. Depozitat aktualisht hiqen duke përdorur forma të ndryshme trajtimi.

Rëra në veshka mund të grumbullohet për arsye të ndryshme, por ka edhe faktorë veçanërisht të favorshëm: – dieta

– staza urinare

– infeksionet e traktit urinar

– defekt kongjenital i sistemit urinar

– Leśniowski dhe sëmundja e Crohn

– hiperparatiroidizëm

– disa ilaçe

– vitaminë e tepërt D3.

Në rast të sulmeve të dhimbjes së barkut, jepen qetësues dhe antispazmatikë. Litotripsia mund të përdoret për të hequr depozitat. Kjo metodë moderne përfshin ndarjen e tyre me ultratinguj. Një teknikë tjetër e përdorur kur gurët dhe rëra shfaqen në veshka është lazeri. Disa depozita ekskretohen spontanisht.

Për depozitat më të mëdha, laparoskopia është e zakonshme. Një pajisje e vogël futet përmes një hapjeje në bark dhe përdoret për të hequr gurët nga trupi.

Për të parandaluar përsëritjen e simptomave, pacienti duhet të ndryshojë stilin e jetës së tij. Rekomandohet të pini shumë ujë (deri në 3 litra në ditë) dhe të ndryshoni dietën tuaj sipas rekomandimeve të mjekut. Në përgjithësi, megjithatë, ajo duhet të jetë e pasur me perime dhe fruta, dhe marrja e oksalateve, kripës dhe proteinave shtazore duhet të jetë e kufizuar. Përveç kësaj, ju duhet të mbani një peshë të shëndetshme.

Atzdrowie.interia.pl, ne bëjmë çdo përpjekje për të ofruar vetëm informacion të verifikuar dhe të besueshëm në lidhje me simptomat dhe parandalimin e sëmundjeve, sepse besojmë se ndërgjegjësimi dhe njohuritë në këtë fushë do të ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë për më gjatë. Megjithatë, ky artikull nuk përbën këshillë mjekësore dhe nuk mund të zëvendësojë diagnozën dhe konsultimin me një mjek ose specialist.