Këshilla të dobishme

Rritni një të re nga një ananas i blerë. Vetëm kështu do të kuptoni se çfarë shije duhet të ketë ky frut

18views

Ananasi është mbreti i frutave ekzotike dhe pak njerëz nuk e pëlqejnë atë. Përveç kësaj, jo vetëm që ka shije të mrekullueshme, por gjithashtu përmban shumë vitamina, minerale, mbështet imunitetin dhe madje ndihmon në humbjen e peshës.

Ndryshe nga frutat e tjera, kompostoja është po aq e mirë sa e papërpunuar, kështu që mund të shijohet gjatë gjithë vitit. Dikush e pëlqen me një petulla, një tjetër me pica dhe një tjetri pëlqen ta shijojë vetë. Fatkeqësisht, çmimi i tij, ashtu si edhe me frutat e tjera, vazhdon të rritet.

Bleni fruta me gjethe të forta

Nëse jeni një adhurues i ananasit, provoni ta rritni atë në shtëpi në një tenxhere me lule. Nuk është aspak e komplikuar, dhe ananasi është gjithashtu një bimë mjaft e bukur. Thjesht duhet të prisni të prisni për frutat. Rreth 3 vjet.

Së pari, zgjidhni një frut të fortë në dyqan me gjethe të gjelbra të forta që qëndrojnë fort në bimë pavarësisht se tërhiqen. Nëse do të tërhiqeshin, ananasi tashmë është i pjekur dhe i papërshtatshëm për kultivim. Më mirë zgjidhni atë për të ngrënë.

Lërini gjethet të mbijnë

Në shtëpi, prisni tufën e gjetheve nga frutat. Hiqni më të shkurtrat, që janë më afër prerjes, deri në lartësinë rreth 5 cm. Kështu do të mbeteni me një tufë gjethesh me një cung të bardhë të prerë në fund. Zhyteni në një gotë me ujë dhe lëreni të mbijë jashtë dritares.

Transplantoni gjethet e mbira në tenxhere në mënyrë që kurora të jetë mbi nivelin e tokës. Për zhvillimin e duhur, ananasi ka nevojë për dritë të mjaftueshme, një temperaturë të qëndrueshme që nuk duhet të bjerë nën 18°C ​​as në dimër dhe lagështi. Kjo është arsyeja pse rritet në ujë të nxehtë, ujitet një herë në javë dhe fekondohet dy herë në muaj.

Siç kemi shkruar më lart, ju nuk do të rritni ananasin për disa javë. Mund të prisni edhe disa vjet që të shfaqet një kon i kuq midis gjetheve, i ndjekur nga lule blu. Kjo tashmë do të thotë që ju do të korrni të korrën tuaj të parë në gjysmë viti më së voni.

Burimi: YouTube

Pritja ia vlen

Pritja juaj do të shpërblehet mirë. Ananasi që do të rrisni do të jetë shumë më i shijshëm se të gjithë ata që keni sjellë nga dyqani më parë. Sepse e këpusni të pjekur, të freskët dhe plot shije.

Në fund të fundit, ato të blera duhet të jenë të këputura dhe të papjekura për t’i mbijetuar rrugëtimit të gjatë drejt dyqaneve tona. Piqen vetëm rrugës me anije dhe kamionë, pa rrezet e diellit, gjë që nuk ua shton shijen.

Foto: Shutterstock, burimi: