Këshilla të dobishme

Sa kohë mund të qëndrojë një person pa gjumë? Një burrë 77-vjeçar di diçka për të. Ai theu rekordin, por pasojat ndihen edhe sot

6views

Sa gjumë mund të kalojë një person kur është zgjuar? Gjumi është një nga nevojat më të rëndësishme të njeriut, por disa njerëz të guximshëm vendosin të shtyjnë kufijtë e tyre. Sa zgjat rekordi i fundit botëror i Guinness për pagjumësinë?

Foto: Twitter.com/@Psych_Review

Trupi ynë ka nevojë për gjumë për t’u freskuar dhe rigjeneruar, por ka njerëz të guximshëm në botë që vendosën të testojnë aftësitë e tyre dhe të zbulojnë se sa mund të zgjasë një person pa gjumë. Kjo sfidë nuk përfundoi mirë për të gjithë.

Monitorimi i këtij regjistrimi është tërhequr. Ishte shumë e rrezikshme për shëndetin dhe jetën

Thyerja e rekordit në këtë kategori të rrezikshme u shoqërua me shumë probleme shëndetësore për ata që morën përsipër këtë sfidë, ndaj në vitin 1997 autoritetet e Librit të Rekordeve Guinness ndaluan gjurmimin e performancës së një personi pa gjumë. Megjithatë, deri atëherë, disa njerëz të guximshëm vendosën të ndërmarrin këtë hap të rrezikshëm. Sa gjumë mund të mbajë një person kur është zgjuar? Rekordi në këtë kategori është Randy Grander, i cili si 17-vjeçar në vitin 1963 nuk ka fjetur 260 orë, pra 11 ditë e 25 minuta.

Gjatë sfidës, kolegët e tij u siguruan që ai të mos flinte as për asnjë moment dhe mjekët monitoruan shëndetin e tij. Gjatë 11 ditëve pa gjumë, ata vunë re se djali vuante nga çrregullime të shijes dhe nuhatjes, probleme me përqendrimin, halucinacione dhe deluzione, dhe ai ende lufton me pagjumësinë dhe problemet për të fjetur. Kur 17-vjeçari arriti qëllimin e tij, ai fjeti për 14 orë.

Në vitin 1986, një amerikan mbijetoi pothuajse 19 ditë pa gjumë. Ai ishte personi i fundit që theu këtë rekord

Rekordi i Randit u thye shpejt. Guximtarët e mëposhtëm e zgjatën kohën pa gjumë, por suksesi më i madh erdhi deri në vitin 1970, kur britanikja Maureen Weston ajo nuk ka fjetur për 18 ditë e 17 orë. 16 vjet më vonë, Robert McDonald nuk ka fjetur 18 ditë e 21 orë dhe ky amerikan është personi i fundit që është futur në “Librin e Rekordeve Guinness”.

Redaksia Pasioni në ju.

Artikuj të ngjashëm:

Ai qau për një javë për të thyer rekordin Guinness. Ai humbi shikimin

Ata hëngrën specin më djegës në botë para kamerës dhe reagimi ndaj tij i la pa iluzione. “Shoku, nuk mund të marr frymë.”